Published On: Ned, ruj 1st, 2019

GRABAR-KITAROVIĆ NA 80. GODIŠNJICI POČETKA 2. SVJ. RATA ‘Hrvatski narod je razmjerno broju stanovnika najviše pridonio antifašističkoj borbi u Europi’

Kolinda Grabar-Kitarović s poljskim predsjednikom Andrzejem Dudom i njegovom suprugom Agatom Kornhauser-Dudom

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u nedjelju u Varšavi na komemoraciji u prigodi obilježavanja 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata, priopćeno je iz njezina ureda, prenosi Jutarnji.hr

“Ovdje smo kako bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja se prva počela boriti protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u obranu slobode i mira u Europi i u svijetu. Hrvatski narod je razmjerno broju stanovnika najviše pridonio antifašističkoj borbi u Europi, u kojoj je aktivno sudjelovalo više od pola milijuna hrvatskih građana”, rekla je predsjednica.

Ured predsjednice Republike Hrvatske

 

“Obilježavamo 80. godina od početka Drugoga svjetskoga rata, što je iznimno važna obljetnica – za Hrvatsku, Poljsku i za cijeli svijet. Ova obljetnica podsjeća nas kako je potrebno stalno i s najvećom odgovornošću ulagati najveće napore u izgradnju i očuvanje svjetskog mira, sigurnosti i stabilnosti, kako se više nikada ne bi morali suočiti s prijetnjom svjetskog i svakog drugog rata“, dodala je, stoji u priopćenju.

Niz predsjednik država i vlada boravi u nedjelju u Poljskoj povodom komemoracije 80. godišnjice izbijanja Drugog svjetskog rata.

Na komemoraciji u Varšavi sudjeluju među ostalima i njemačka kancelarka Angela Merkel i američki potpredsjednik Mike Pence.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare