Grabar-Kitarović ipak dolazi na sutrašnje predizborno sučeljavanje na HRT

Aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a za novi mandat na Pantovčaku Klinda Grabar-Kitarović ipak dolazi na sutrašnje sučeljavanje svih predsjedničkih kandidata koje organizira HRT, doznaje Jutarnji list.

Informacija je Jutarnjem listu potvrđena u stožeru Grabar-Kitarović iz kojeg su poručili kako “svaki kandidat koji je prikupio 10 tisuća potpisa mora imati jednaku šansu, te da nikoga ne treba potcjenjivati, ali ni favorizirati prije prvog izbornog kruga”.

Prema neslužbenim informacijama, na HRT-u se u utorak u 21:05 sati očekuje dolazak svih 11 predsjedničkih kandidata.

Kandidat SDP-a Zoran Milanović ranije danas kazao je kako je poslao službeni dopis HRT-u kojem traži garanciju da će nastupiti aktualna predsjednica jer, u suprotnom, u debati neće sudjelovati.

“Predsjednički kandidat Zoran Milanović odazvat će se na debatu koju organizira HRT 17. prosinca, 2019. godine ako će u debati sudjelovati i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović koja na izborima za predsjednika RH sudjeluje kao kandidatkinja i brani svoj mandat. Ukoliko HRT kao organizator debate može potvrditi i jamčiti dolazak predsjednice Grabar Kitarović, u debati je spreman sudjelovati i Zoran Milanović te vas molim povratnu informaciju u tom smislu”, stoji u dopisu.

Ovo je službeni dopis koji smo poslali HTV-u: "Predsjednički kandidat Zoran Milanović odazvat će se na debatu koju…

Posted by Zoran Milanović on Monday, December 16, 2019

Podsjetimo, Milanović i Miroslav Škoro su odbili sudjelovanje u sučeljavanjima četvero anketno najpopularnijih kandidata koja su htjele organizirati druge televizije ako u njih ne dođe Grabar-Kitarović. Kako ona pristanak nije dala, te debate su propale. Jedini koji je pristanak dao bio je Mislav Kolakušić.

more recommended stories