Published On: Uto, ruj 19th, 2017

“GOVORI SRBIJA”: Mektićev osobni trener Izetbegovićev tjelohranitelj i zapovjednik “Crnih labudova”

Jedan od najbližih suradnika ministra sigurnosti BiH i člana Glavnog odbora SDS-a Dragana Mektića je muslimanski zapovjednik i tjelohranitelj obitelji Izetbegović – Zejd Dukmenić, koji je prešao na islam, tvrdi portal “Govori Srbija”.

U tekstu se ocjenjuje se da je “izjava jednog etnički srpskog političara Mektića da podržava “makedonski scenarij” u Republici Srpskoj, potpuno u skladu s njegovom podrivačkom ulogom protiv Republike Srpske”.

“O toj ulozi puno govori i njegovo najbliže okruženje. Tako je osobni trener i blizak suradnik ministra Mektića izvesni Zejd Dukmenić koji je tijekom rata u BiH služio u muslimanskoj postrojbi “Crni labudovi” a danas je telohranitelj obitelji Izetbegović”, navodi se u tekstu.

Portal “Govori Srbija” podsjeća da je su “Crni labudovi” tijekom rata izvršili brojne ratne zločine protiv srpskog i hrvatskog civilnog stanovništva. Uz napomenu da je ova postrojba imala poseban status u okviru Armije RBiH i bila izravno podređena Aliji Izetbegoviću, u tekstu se ističe da gotovo nijedan njen pripadnik nije odgovarao za zločine, zbog opstrukcija rada pravosudnih organa od sarajevskih struktura.

“Užasava pomisao da je vrlo vjerojatno u ovim opstrukcijama sudjelovao i Mektić osobno”, navodi se u tekstu.

U tekstu se dodaje da je Zejd Dukmenić rođen kao Željko Dukmenić u Belišću u Hrvatskoj i da je bivši prvak Njemačke u tekvondou. U ovoj zemlji je karijeru započeo 1978. godine, a bio je i prvak bivše Jugoslavije. Nakon rata, od 1996. do 2004. godine bio je i selektor tekvondo reprezentacije BiH, a osnivač je i tekvondo akademije koja nosi njegovo ime.

Dukmenić je u ovom dijelu Europe jedna od najpoznatijih osoba koje su prešle u islam, piše u tekstu. Međutim, pored blistave sportske karijere, ističe se u tekstu, Zejd Dukmenić ima i svoju mračnu stranu koju vrlo uspješno krije od javnosti. Dukmenić je kao pripadnik “Crnih labudova” bio je jedan od glavnih instruktora u kampu za obuku islamskih terorista u mjestu Dobrinje, u općini Visoko, što su potvrdili i mještani tog mjesta, koji kažu kako se obuka obavljala u prostorijama Osnovne škole “Bratstvo i jedinstvo” u naselju Dobrinje, a novačeni su mladići bošnjačke nacionalnosti iz ovog mjesta.

Prema navodima portala “Govori Srbija”, postojanje kampa za obuku terorista u Dobrinji razlog je što je većina Hrvata napustila ovo mjesto, a Dukmenića Hrvati Dobrinje krive za etničko čišćenje.

U tekstu se navodi da je Dukmenić bio vrlo uspješan kao instruktor za obuku islamskih terorista, a mnogi od onih koje je obučavao “proslavili” su se na ratištima Afganistana, Čečenije, dok su kamp pojsetili i mnogi svjetski poznati islamski teroristi poput šeika Ahmeda Jasina, duhovnog vođe Hamasa koji je ubijen u proljeće 2004. godine.

Dukmenić je danas tjelohranitelj Bakira Izetbegovića, a veliki je poštovatelj lika i djela Alije Izetbegovića, kome je također bio tjelohranitelj, što se može primijetiti na njegovom Facebook profilu, navodi se u tekstu.

“Postavlja se pitanje šta s takvom osobom traži srpski političar Dragan Mektić? Što ministar sigurnosti jedne zemlje traži s bivšim instruktorom u kampu za obuku džihadista”, pita portal “Govori Srbija”.

Portal navodi da su potencijalni odgovori zastrašujući, te podsjeća da je prozapadna građanska NVO “Treći blok” nedavno upravo od ministra Mektića tražila zabranu ulaska srpskih patriota na teritoriju BiH. Ovaj zahtjev je, napominje se u tekstu, uslijedio svega nekoliko dana nakon što su u javnost procurile informacije koje upozoravaju na pripremu obojene revolucije u Republici Srpskoj.

“Znači li to da Mektić, osim što priziva ‘makedonski scenarij’ i aktivno radi na njegovoj realizaciji, udružen sa islamističkim strukturama Sarajeva”, navodi se u tekstu koji je objavio portal “Govori Srbija”./HMS/