Published On: Sri, svi 31st, 2017

GOVEDARICA: Dodik i Cvijanović će završiti u zatvoru

Lider SDS-a Vukota Govedarica odgovorio je danas na optužbe predsjednika RS-a Milorada Dodika, ističući da Dodik na političkoj sceni “dijeli Srbe”.

Tvrdi da je Dodik “u strahu, da je nervozan i da je on prošlost, jer RS traži ljude koji nisu opterećeni stvarima kojima je Dodik opteretio građane”.

-Milorad Dodik će završiti u zatvoru, nakon parlamentranih izbora 2018.. I on i Željka Cvijanović, samo što će on biti u muškom, a Cvijanović u ženskom odjeljenju, ustvrdio je Govedarica novinarima u Banjoj Luci, navodeći da će Dodik i na sudu morati dokazivati tko je “izdajnik”.

I predsjendik PDP-a Branislav Borenović je odgovorio Dodiku da je “u strahu i konfuziji te da dolazi vrijeme kada će morati podnijeti odgovornost za stanje u RS”.

Protiv Dodikove politike, kaže, ima argumente da mora biti sklonjena u prošlost, jer je on “čovjek prošlosti, koji je RS uveo u probleme i danas pobjegao iz Narodne skupštine RS-a”.

Borenović je dodao i da pripremaju zakon o ispitivanju imovine te Dodik zna da će morati odgovarati oni koji su nezakonito stekli imovinu, a insistirat će da se prvo iscrpe sve parlamentarne metode zašto vlast treba otići, s tim da ne isključuje i izvanparlamentranu borbu.

Dodik je jučer za medije u RS-u, između ostalog, optužio oporbu za izdaju interesa RS-a.

-Ako bi odgovornost u ime kompletnog srpskog naroda preuzeli Branislav Borenović, Vukota Govedarica, Mirko Šarović, Mladen Ivanić i ostali, da vode politiku i odlučuju, od ove RS, od Banjaluke do Trebinja, za šest mjeseci ne bi bilo ništa, ustvrdio je Dodik./Fena/HMS/