Published On: Sri, velj 12th, 2014

GOTOVO JE: Javne medije opet pune izjave političara, u Sarajevu samo 15-ak ljudi

Mediji u Sarajevu pononvno prenose face političara. Okupirali su gotovo sve medije. Sukobi među njima preko noći zamjenjuju slike sukoba na ulici. Mediji su konačni prestali pumpati bosansku raju. Tko im je naredio? Za koga rade? Umjesto zahtjeva pobunjenog mnoštva raspravlja se o Bakirovoj vili, Radončićevoj ulozi u prosvjedima, raspravlja se je li klan Komšić Radončić iskoristio siromaštvo Bošnjaka kao gorivo za predizborni obračun sa starim bošnjačkim strankama SDA-om i SDP-om,  pravog učinka socijalnog bunta nema, postoje tek politički učinci. Neki od BH političara iz ovog su izišli iz spaljenih ureda ali znatno ojačani, dok su drugi spaljeni zauvijek a da tog nisu niti svjesni. A radništvo? Socijala? Bijeda? Sve je i dalje tu.

Niti jedan čovjek u Bosni nakon ovog ne živi bolje. Počinjene su milijunske štete. Mostar je nastradao kao kolaterarna šteta slomljenog bošnjačkog nacionalnog koncepta. Činjenica da je bunt zaustavila kiša, i par apela onih koji su iza njega cijelo vrijeme stajali jasno govori i koliko je bunt bio samonikao a koliko nadziran i organiziran. Oni koji su procjenili da je predizborne kampanje dosta, i da nema ništa od masovnog dizanja građana širom BIH na nacionalne elite, kada je priča raskrinkana konačno su skontali da je dosta zafrkancije.

Uglavnom P.R. stručnjaci na ovom primjeru mogli bi razviti potpuno novi biznis. Kako umjesto milijuna ulaganja u predizborne kampanje, za interes kapitala, iskoristiti socijalni gnjev sirotinje i istu tu sirotinju koristiti umjesto plakata, skupih reklama i plaćenih tekstova u svrhu obračuna s političkim takmacom. Priča o prosvjedima završila je onak okako je i počela. Bunt bošnjačkog lumpenproleterijata koji je iniciran i cijelo vrijeme korišten od kapitalističkih klanova, završio je onako kako je i počeo. Prepirkom kapitalističkih klanova. Bijeda i radništvo, koje se tuklo na ulicama pet dana poslano je kućama. Izbori mogu početi…

KLIX piše:

Nakon jakog pljuska nastavila je padati sitna kiša, zbog čega su građani zaklon potražili ispod drveća u parku preko puta Predsjedništva i na tramvajskoj stanici. Očekuje se da se do 13 sati na ovom mjestu okupi veći broj demonstranata. Zasad su tu penzioneri, radnici Hidrogradnje i drugi građani.

(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Podsjetimo, građani Sarajeva će se danas u 17:30 sati okupiti na prvom sastanku Plenuma u Centru za kulturnu i medijsku dekontaminaciju, čije se sjedište nalazi u sklopu Kampusa Univerziteta u Sarajevu na adresi Zmaja od Bosne bb.