Published On: Ned, velj. 11th, 2018

Gosti sarajevskog bordela bili profesori, direktori državnih i privatnih poduzeća …

Tužitelj Borislav Čekić, nakon što je u akciji ‘Neon’ u sarajevskom naselju Dobrinja otkriven kupleraj ‘Orlando’, koji je godinama držao Selvedin Bulbul podvodeći niz djevojaka, zatražio je od Suda da se njemu kao organizatoru te Selmi Delić, Arneli Ožegović i Ehlimani Ćehajić, koje su bile madam, odredi jednomjesečni pritvor, prenosi Bljesak.info.

Kantonalni sud Sarajevo prihvatio je ovaj prijedlog i odredio pritvor osumnjičenima, piše ‘Dnevni avaz’. Na ročištu u petak, za određivanje pritvora moglo se čuti da je bogata klijentela za jednu noć u ovom noćnom klubu znala potrošiti i do 900 KM.

Prema rokovniku koji je izuzet iz ovog objekta, stalni gosti bili su direktori državnih i privatnih poduzeća, univerzitetski prefesori te bogati Arapi, ali njihovi identiteti nisu otkriveni. Kako je navelo Tužiteljstvo Kantona Sarajevo, Bulbul, Delić, Ožegović i Ćehajić su ranije osuđivani i postoji bojazan da bi utjecali na svjedoke i ponovili kazneno djelo. Bulbul je u mirovini, a navedene ženske osobe su nezaposlene, navodi Klix. U bordel su mogli ući samo odabrani, na poziv Bulbula ili neke od madam.

Noćni klub ‘Orlando’, koji je radio od 2009. godine, bio je osiguran videonadzorom te zaštićen od pogleda izvana, jer su prozori oblijepljeni reflektirajućom folijom. Polugole i gole djevojke sjedile su klijentima u krilu, a obaveza im je bila da naruče piće od 50 KM, od čega je ona dobivala pola. Piće je plaćao klijent, a seks se nerijetko odvijao u samoj dvorani objekta, separeima i toaletu, ali i u stanovima po pozivu. Cijana seksa, prema izjavama pojedinih djevojaka, kretala se od 150 do 200 KM, od čega su djevojke dobivale od 80 KM do 100 KM.

Selvedina Bulbula se tereti da je u periodu od 2009. do 2018. godine, a sa Selmom Delić od 2012. godine, radi stjecanja protupravne imovinske koristi na području KS kontinuirano organizirao pružanje seksualnih usluga, navodio, poticao i predavao veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga, što je vršeno u UO ‘Orlando’ na adresi Vase Butozana broj 6 (Dobrinja), te u većem broju stanova i hotela u KS. Delić, Ožegović i Ćehajić također su vrbovale mlade djevojke za prostituciju, obećavajući im laganu i brzu zaradu. Njih tri i same su se ranije bavile prostitucijom.

Jedna od djevojaka ispričala je tužiteljima da je vidjela Selmu Delić i konobarice koje su gostima sipale u piće prah za potenciju. Odvjetnici Sabina Hota, Sadik Hota, Izet Baždarević i Omar Mehmedbašić usprotivili su se određivanju pritvora i zatražili mjere zabrane kretanja. Porezna uprava zapečatila je 2015. godine ‘Orlando’, ali je objekt, pod izgovorom o renoviranju, ponovo otpečaćen. Delić je kontakitrala i Ehlimanu Ćehajić s kojom je također dogovarala dolazak djevojaka, te je kontaktirala s još nekoliko djevojaka. Ćehajić je s Bulbulom i Delić surađivala u kolovozu i rujnu prošle godine.

Kao dokaze Tužiteljstvo je navelo transkripte brojnih razgovora, te svjedoke koji su davali izjave protiv osumnjičenih. Među svjedocima su i bivše uposlenice ovog ugostiteljskog objekta.

Striktno sam zabranjivao djevojkama da rade ‘one’ stvari i govorio sam im da je bolje da pošteno rade, kazao je Bulbul, dok je njegova braniteljica Sabina Hota istaknula da osumnjičeni ima zdravstvenih problema te da boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja, uzrokovanog zarobljavanjem u ratu.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer