Published On: Sri, ruj 12th, 2018

GOSPODIN SEJFUDIN POTPUNO JE U PRAVU: Dodik i Čović doista spremaju genocid nad Bošnjacima

Nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH u ime A-SDA Sejfudin Tokić danas je u Sarajevu predstavio dio programa koalicije A-SDA za europsku BiH Zajedno.

Kazao je da Dodik i Čović spremaju genocid Bošnjacima po uzoru na Tuđmana i Miloševića.

Ponavljamo, političar u BIH u 2018-oj godini je kazao:

Dodik i Čović spremaju genocid Bošnjacima po uzoru na Tuđmana i Miloševića

Ako treba još jednom:

Dodik i Čović spremaju genocid Bošnjacima po uzoru na Tuđmana i Miloševića

Provjerili smo ove navode kod Čovića i Dodika, pošto nam zvuče kao stavovi potpunog luđaka.

Pitali smo Čovića putem maila, sprema li genocid nad Bošnjacima i odgovoreno nam je da je to dio programa HDZ-a. I da je to dio eropskih vrijednosti. Potom nam je potvrđeno da su logori već spremni a da je žica za logore naručena u Poljskoj. I da će se mnogi mladi zaposliti kao čuvari logora.

Dodik nam se javio na telefon i kazao : Da točno je, čim dobijem izbore idem u koordinirani genocid. A prvo ću da genocidujem sve Sejfudine iz BIH – bio je kategoričan Dodik.

Tako da iako smo mislili , da je Sejfudin Tokić potpuno poludio, i da BH politička scena sve više liči na TLN izgleda da nije.

Stoga donosimo nastavak Sejfudinove izjave. Ako nam vjerujete, da je Sejfudin  priseban:

“Naš osnovni slogan za ove izbore je ‘Vrijeme je za novu bošnjačku politiku’. Aktualna situacija nedvosmisleno ukazuje na proces pokušaja podjele države BiH po istim planovima po kojima je izvršena agresija i genocid nad Bošnjacima koji su proveli Slobodan Milošević i Franjo Tuđman. Sada su izvođači tih radova režimi u Beogradu i Zagrebu, a u BiH Milorad Dodik i Dragan Čović”, rekao je Tokić.

On smatra da i među probosanskim partijama ima političke protivnike, a uglavnom, kako je rekao, zbog korupcije i nesposobnosti.

“Zbog činjenice da vladajuća koalicija, SDA i SBB, u proteklom i prethodnom mandatu nije na adekvatan način štitila teritorijalni integritet i suverenitet BiH, bošnjački nacionalni identitet, danas bosanski jezik nije priznat kroz ustave kantona i ustav entiteta na više od 3/4 teritorija BiH, a školski programi na više od 2/3 teritorije su programi Srbije i tzv. Herceg-Bosne. SDA i SBB su narušili teritorijalni integritet BiH kroz prepuštanje Sutorine Crnoj Gori i kroz defenzivni rad u prihvaćanju da se državi onemogući slobodan pristup otvorenom moru”, kazao je Tokić u Sarajevu.

Kako kaže, nekompetentnost, podanički mentalitet i spremnost na korupciju su glavne karakteristike bošnjačkih predstavnika.

“BiH i Bošnjaci teško da bi mogli preživjeti još jedan mandat takve politike u kojoj pet ministara u Vladi RS koji predstavljaju Bošnjake glasaju o tome da se ukine izvještaj o Srebrenici. Bošnjački predstavnici u oba entiteta doveli su Bošnjake u defenzivan i ponižavajući položaj. Čak i u institucijama države Bošnjaci uposlenici predstavljaju manjinu. Nova Bošnjačka politika podrazumijeva radikalni zaokret u odnosu Bošnjačkih predstavnika spram države BiH. Bošnjaci su najbrojniji narod i većinsko stanovništvo ove države i zato moraju preuzeti odgovornost za državu. Moraju štititi državu i osigurati da na svakom pedlju zemlje svaki građanin ima puna prava bez obzira na etničku pripadnost”, rekaoje Tokić.

Napomena: Tekst ima satiričkih elemenata.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare