Gori skladište streljiva: Čuju se detonacije, ljude su evakuirali

U skladištu streljiva na zapadu Ukrajine buknuo je požar, priopćile su vlasti u utorak kasno navečer, naredivši zatvaranje zračnog prostora u krugu od 50 km i evakuaciju stanovništva. Evakuirano je oko 22.000 ljudi. S požarom se bori oko 1000 vatrogasaca.

Požar je potaknuo niz eksplozija topničkih granata u tom skladištu, 20-ak km udaljenom od područnog centra Vinnicje (370.000 stanovnika), rekao je glasnogovornik policije Jaroslav Trakalo, a prenosi Ukrajinska Pravda na svojoj mrežnoj stranici.

Počela je evakuacija mjesta Kalinivke, gdje je skladište, i nekoliko obližnjih sela, priopćila je ukrajinska policija.

“Zračni prostor je zatvoren u krugu 50 km oko zone požara”, objavio je pak na Facebooku Jurij Lavrenjuk, pomoćnik ukrajinskog ministra za infrastrukturu.

To je jedno od najvećih skladišta u zemlji, pišu ukrajinska glasila.

Golemi požar koji je u ožujku buknuo u skladištu oružja i streljiva u Balakliji, u okolici Harkiva, blizu pobunjenog istoka Ukrajine,  potaknuo je također serijske eksplozije koje su trajale više dana, pri čemu je jedna osoba poginula.

https://twitter.com/nikitanegelev/status/912787143029923840

U Ukrajini traje krvav oružani sukob s proruskim pobunjenicima u kojemu je više od 10.000 ljudi poginulo od njegova izbijanja u travnju 2014, piše 24sata.hr