Published On: Pon, ruj 20th, 2021

Gordan Grlić Radman u New Yorku će govoriti i o nužnosti promjene izbornog zakona u BiH

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjeluje na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, a posjet SAD-u iskoristit će i za niz bilateralnih sastanaka te posjet hrvatskoj zajednici u New Yorku, Pittsburghu i Chicagu.

Grlić Radman boravi u SAD-u 19. do 25. rujna. Na Općoj skupštini UN-a sudjelovat će od 20. do 23. rujna, a na marginama tog događaja susrest će se s nizom kolega iz Europe i svijeta. Među prvima će se susresti s ministricama Libije, Kosova te s Vijećem židovske zajednice.

Ministar je najavio da bi u New Yorku trebao govoriti o situaciji u hrvatskom susjedstvu, prije svega o događajima u Crnoj Gori i apelirati na “nužnost” promjene izbornog zakona u Bosni i Hercegovini.

Rekao je da je Hrvatska jako zabrinuta zbog svega što se događalo u Crnoj Gori. “Nedavno smo imali posjet Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore koji je proeuropski, koji je upozorio na destabilizirajuće čimbenike u neposrednom susjedstvu i utjecaju trećih zemalja”, rekao je Grlić Radman novinarima.

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman istaknuo je u ponedjeljak u New Yorku važnost uključivanja žena i razvijanja njihove uloge u “sudjelovanju i participiranju dogovora na međunarodnoj razini”.

Ministar je u ponedjeljak sudjelovao na konferenciji o zaštiti prava žena i djevojčica na kojoj se razgovaralo o tome “kako uključiti žene i djevojčice, suočene sa zločinima i kršenjem ljudskih prava osobito u Jemenu, Etiopiji, Siriji, a nedavno i u Afganistanu”.

Grlić Radman je rekao da je potrebno “razvijati ulogu žena u sudjelovanju i participiranju dogovora na međunarodnoj razini jer takvi dogovori pokazali su se dugoročno održivi, a ovi dogovori u Afganistanu, gdje nisu uključivane žene, oni zapravo karakteriziraju tu jednu situaciju isključivosti i to je ono što nije dobro”./Hina/HMS/

0 0 glasovi
Article Rating
7 Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Danilo
Danilo
1 mjesec prije

Zidari bi rekli..”Nisi ti u vinklu..”
Samo bre TRECI ENTITET za Hrvate resava trenutno i najpostenije.
Trosite zivote ljudima da se bore sa izmetskom Zajednicom..koja se doslovce izivljava nad Hrvatima u BiH.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije
Odgovori   Danilo

Da treci ,ali u Posavini….

EroRamazoti
EroRamazoti
1 mjesec prije
Odgovori   Anonimac

Ne nego prema ratnoj liniji zelenko

Danilo
Danilo
1 mjesec prije
Odgovori   Anonimac

Pa tu vec imaju R.Srpsku…to bi bio Četvrti..ili drugi za Hrvate..
R.Srpska i Herceg Bosna ce se ko civilizovani narodi dogovoriti sta uraditi sa preostalih 23 %..BiH..tj Izmetskom Zajednicom..

Mali SDA taliban
Mali SDA taliban
1 mjesec prije

Sad će biti sexa do sabajle. Halal mediji će Želju kovati u zvijezde, muslimani će svršavati od sreće, ali vijest da se Željo vratio u kasabu razvaljene bulje vješto će preskočiti. Zigu ga Chris, zigu ga u New Yorku Radman, požurite i svi vi drugi koji želite!

Čekamo da ga i Palmer pozove.
Pogodite šta će mu raditi!

Last edited 1 mjesec prije by Mali SDA taliban
GraDZanin.
GraDZanin.
1 mjesec prije

O eventualnim izmjenama izbornog zakona moze govoriti samo Predsjednik Komsic.
Sta neki Grlic iz Hrvatske ima s tim??

Danilo
Danilo
1 mjesec prije
Odgovori   GraDZanin.

Vočića za dozivotnog..da mu konacno hanuma spremi ribu..
Isfrustriran je on do 101 i nazad..
Hebu ga hlojavi (a i ucenjen je snimkom gde ubija zarobljene srpske civile) a hanuma njegova skida dimije..samo kad im u goste dodju hlojavi..
Licno mi pričo Čeda Jovanovic..(ganci) kaze nos mu otpo..