Published On: Pon, lis 23rd, 2017

Goran Salihović ostaje na mjestu tužitelja Tužiteljstva BiH, odbačena njegova žalba

Drugostupanjska disciplinska komisija za tužitelje Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH potvrdila je odluku prvostupanjske komisije u disciplinskom predmetu koji se vodio protiv Gorana Salihovića kada je smijenjen s mjesta glavnog državnog tužitelja. Njegova žalba odbačena je kao neosnovana te Salihović ostaje na mjestu tužitelja.

Drugostupanjska komisija potvrdila je odluku kojom se utvrđuje disciplinska odgovornost tuženog za disciplinske prekršaje iz člana 57. točka 23. Zakona o VSTV-u BiH: Bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristranost i kredibilitet tužiteljstva i člana 57. točka 19. Zakona o VSTV-u BiH: namjerno davanje lažne, obmanjive ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti Vijeća.
Potvrđena je izrečena disciplinska mjera kojom se Salihović s mjesta glavnog tužitelja premješta na mjesto tužitelja.

Potvrdili su i da tuženom nije utvrđena disciplinska odgovornost za disciplinske prekršaje iz člana 57. točka 11. Zakona o VSTV-u BiH: omogućavanje vršenja dužnosti tužitelja osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene i člana 57. točka 12. Zakona o VSTV-u BiH: miješanje u postupanje suca ili tužitelja s namjerom opstruiranja ili potcjenjivanja njihovih aktivnosti.
Salihović je suspendiran u rujnu prošle godine, a s funkcije glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH smijenjen je 21. srpnja ove godine.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x