Published On: Čet, sij 24th, 2013

Goran Milić na čelu RTVH!!?

Kako Poskok.info saznaje iz pouzdanih izvora politički predstavnici bh Hrvata namjeravju ponuditi Goranu Miliću, novinarskom bardu bez premca u regiji, mjesto direktora programa RTVH, (rtv servisa na hrvatskom jeziku u BiH), nakon što  u Parlamentu BiH budu izglasane izmjene Zakona o rtv sustavu kojim bi se uspostavio četvrti javni emiter.
Ukoliko taj prijedlog bude odbijen i to će biti jasna poruka na kojoj je civilizacijskoj razini trenutna elita u BIH. Ona bošnjačka.
Ideja je da javni emiter bh Hrvata bude uređivan po najvišim profesionalnim standardima, te da mu uzor u organizaciji, uređivanju programa i programskim sadržajima, te atraktivnosti programa bude HRT, a nikako partijske tv kuće FTV ili RTRS.
Cilj RTVH je da gledateljima u BiH ponudi zanimljivu sliku života svih građana pa tako i Hrvata u BiH u svim segmentima; od politike, preko sporta, glazbe, obrazovnih , filmskih i inih sadržaja, te da atraktivnošću i zanimljivošću programskih sadržaja privuče gledatelje iz cijele BiH.
Iako su bez svog javnog servisa bh Hrvati imaju na desetine izvrsnih novinara profesionalca, a Milićev posao bit će da izabere najbolje, kreira i rukovodi programskim sadržajima. Uz njih, kroz audiciju, bit će izabrani najtalentiraniji među studentima novinarstva Sveučilišta u Mostaru. Na RTVH, kako je predviđeno, kao snimatelji, montažeri i novinari radit će i nehrvati.
Goran Milić, inače zagovara postojanje tri javna emitera u BiH- bošnjačkog, hrvatskog i srpskog, sukladno tronacionalnom karakteru BiH, koji bi se međusobno natjecali u kvaliteti programa
Pogledajte emisiju Poštenu na temu kanala na hrvatskom jeziku na kojoj je bio dosta žestok dijalog po toj temi: