Published On: Ned, ruj 6th, 2020

Golf presretač s čak 400 konja!

Možemo biti sigurni da će policajci jedva dočekati opravdani razlog za pritiskanje papučice gasa do kraja. Pogotovo kad se upoznaju sa specifikacijama koje pišu brojke ubrzanja do 100 km/h za 3,6 sekundi

Njemačka policija ima sigurno impresivnu flotu presretača, pa se sigurno pitate kako se Volkswagen Golf odjednom uklapa među Porsche i ostalu ekipu. Ali, ovdje je ipak riječ o posebnom Golfu s 400 KS.

Glavni i odgovorni za izradu ovakvog presretača je tuning tvrtka Oettinger.

Oettinger je tako odlučio poduprijeti dobru stranu zakona pa je specijalno za njemačku prometnu policiju Volkswagen Golf R300 pojačao na 400 KS.

Iz 4-cilindarskog turbobenzinca osim velike ergele izlazi i veliki okretni moment koji je povećan s 380 Nm na 450 Nm.

Osim iskustva policajaca iz prve ruke koji će barati tom snagom, njegov strogi policijski stav se vidi izvana gledajući ogromne kotače s Oettinger felgama i gumama Hankook Ventus S1 Evo.

Što je tuning bez četiri ispušne cijevi, pa iako se radilo i o presretaču. U zadnji kraj se gleda sa strahopoštovanjem jer su promjeri velikog “kalibra” i nema mjesta za opraštanje grijeha.

“Narednik” R400 svoje dužnosti obavlja pomoču pogona na sve kotače, preko Haldex središnje spojke i poznatim DSG automatikom s dvostrukom spojkom i šest brzina, prenosi portal Automobili.hr. Možemo biti sigurni da će policajci jedva dočekati opravdani razlog za pritiskanje papučice gasa do kraja. Pogotovo kad se upoznaju sa specifikacijama koje pišu brojke ubrzanja do 100 km/h za 3,6 sekundi, a za maksimalnih 290 km/h će morati naći jako dobro opravdanje.

Ovo je policijski automobil kojeg će tuneri zasigurno obožavati, barem zbog izgleda i snage, a svoju prezentaciju ima na Essen Motor Show-u od 1. do 10. prosinca ove godine.