Published On: Sun, Oct 4th, 2020

Godinu dana od ubojstva Nine Ivankovića, presuda Suniti Hindić čeka Vrhovni sud

Sunita Hindić (22) koja je prije godinu, točnije 4. listopada 2019.iz pištolja usmrtila Ninu Ivankovića (55) u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara, čiji je on bio vlasnik, i dalje se nalazi u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda Mostar.

Ovaj slučaj još nije dobio konačni sudski epilog, s obzirom na to da je prije nešto više od mjesec na Županijskom sudu Mostar izrečena nepravomoćna presuda, prema kojoj je fatalna Sunita osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od tri i po godine.

Tako su iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, nakon što su dobili pismeni otpravak presude, kako su to i najavili, uložili žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH protiv presude Županijskog suda u Mostaru, potvrdila je za Dnevni Avaz Ana Rajič, glasnogovornica ove pravosudne institucije.

Žalba je, kazala je Rajič, uložena zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog odluke o krivičnopravnoj sankciji i odluci o mjeri sigurnosti.

Loading… 

Hindić se, prema optužnici, teretila da je Ivankovića usmrtila s umišljajem iz pištolja CZ, kalibra 7,65 milimetara, dok je u presudi izneseno da je ubojstvo počinjeno iz nehaja.

Ubojstvo iz nehaja

Njena braniteljica, advokat Nada Dalipagić, nakon izricanja nepravomoćne presude, iskazala je zadovoljstvo jer je Sud prepoznao da se radi o ubojstvu iz nehaja.

Što stoji u presudi

Prema presudi Županijskog suda u Mostaru, Hindić će u kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, u kojem se nalazi, praktično, godinu, budući da se nakon bijega s lica mjesta policiji predala dan kasnije. Također, pritvor joj je produžen, a može trajati najduže devet mjeseci, odnosno do 28. svibnja 2021. godine.