Published On: Pon, lis 18th, 2021

GLUPOST: Ovaj čovjek misli da Hrvati trebaju dobiti svoj entitet u BIH. Evo zašto je to pogrešno…

Istraživanja javnosti su jako važna stvar. Ona su pokazala recimo da nitko od Hrvata u BIH ne priznaje Schmidta.  Dakle govorimo o narodu, ne o narodnoj eliti. Jednom elitnom dijelu fratara kojima je do punjenja džepova i do utjecaja. Samo ga oni priznaju.

Međutim istraživanja su isto tako  pokazala da od Hrvata nitko više vjeruje da je suživot u BIH moguć čak i uz formiranje hrvatskog entiteta. Naprosto iskustvo predivnog suživota sa SDA i njenim satelitima Hrvatima je ogadilo tu istu ideju suživota na koju su prvi pristali u Washingtonu.

Dodatno su  poučeni lošim iskustvom Srba i Srpske. Praktički bi Hrvati postali još veća meta Sarajevu nego što su danas.

Ukratko stav je Hvala na ponudi za entitet ali entitet znači nastavak patnje u BIH.

A projekt BIH,  što u ratu što u poraću, projektu kojem su sudjelovali i Hrvati, je  užasno skupo plaćeno iskustvo Hrvatima.

Koji su u tome ludilu sudjelovali nažalost kako u fazi  njenog nesretnog osamostaljenja, sjedali su na avione po EU i Americi i dolazili tu na referendume i  kako gluposti nije bilo kraja čak su sudjelovali i u njenoj obrani, davali su živote svojih sinova za bošjačku stavr, i to kao vodeća vojna formacija u završnim akcijama koje su dovele do mira.

Zašto su nas hrvatski političari tjerali da glasujemo i ginemo za bošnjačku stvar? Na to odgovora nikada nećemo dobiti. No ne pamti se da je u povijesti neki narod toliko uradio za drugi, cijele gradove oslobađao, državu im napravio, sukobe zaustavio,obostranu amnestiju potpisao, i na kraju od tih istih političara bošnjačkih isporučen na sud.

Za svoju kooperaciju, vođeni svojim idiotskim vodstvom, bez karaktera, vodstvom koje ne želi raditi za narod,  nagrađeni su progonom i nakon rata, tako što im je časna sestra povratnica, ubijena u Kaknju 1996, tako što im je Vlado Šantić general ubijen a tijelo skriveno, tako što su im cijele obitelji ubijane za Badnjak, ministri dizani autobombama nakon rata, tako što uživaju blagodati selektivnog džihad sudstva u kojem se Hrvatima sudi po jednome zakonu a drugima po drugome, tako što evo i ove godine a i dogodine će slušati izvještaj o suđenju za zločin u Križančevu selu koji se dogodio prije 30 godina.

Ponavljamo prije tri desetljeća i idalje ih se sili da plaćaju to i takvo sudstvo. I ovaj niz ni se mogao nastaviti do u nedogled.

Da su glasali za ostanak BIH u Jugoslaviji i da su kazali “Ovo nije naš rat”, ne bi ih bilo prognano 460.000. Ne bi bilo rata u BIH.

Projekt proglašavanja neovisne BIH najskuplji je i najgluplji projekt koji je moderni Hrvat platio.

Danas bi naprosto postojala nezavisna RH a svi Hrvati van nje, Vojvođani, Bosanci, Hercegovci, Kotorani, živjeli bi u jednoj državi.

U kojoj bi politički centar, Beograd, bio, naravno daleko humaniji prema njima od Sarajeva. I što je najvažnije bio bi jako udaljen od njih. A svoje lojalne građane, koji bi potom u toj državi bili manjina, sigurno ne bi imao na takvom nišanu kao što ih danas ima Sarajevo.

Život u takvoj državi u kojoj imaš građanska prava do Bugarske granice, a istovremeno uživaš sva prava u ZG, naprosto bi ekonomski digao Hrvate u BIH. Kojih bi danas u samoj BIH bilo preko milijun.

Zamislimo tek što bi Sarajevo danas činilo Hrvatima da ima moć koju je onda imao Beograd, kad  nam ovo sve čini i pored činjenice što zna koliko su Hrvati samo spasili bošnjačkih sudbina u ovom ratu i koliko su vojnih akcija zajedno uradili s ABIH.

Po izjavama vođe posrtatnog džihada u BIH, oca svake netrpeljivosti i ubojice svake moguće BIH, kadrovika onog konzula koji prijeti džihadom iz Frankfurta,  prema dakle izjavama Bakira Magacinera da se naslutiti da nema niti jednog Bošnjaka kojeg je Hrvat spasio, da su prihvatni centri u Dalmaciji i Hercegovini bili mučilišta i da nema vojne akcije HVO-a i HVO-a koja je oslobađala Bošnjake.

Mržnja koju ispoljava to političko plašilo nije odavno  tek samo prosta mržnja. Radi se o notornom nacizmu, opetovanom i sveprisutnom uzdizanju jedne nacije, kao nadnacije, kao najzaslužnije, kao najnapaćenije i najpobjedničkije u isto vrijeme,  i svojatanju cijele države kao prostora džihada, prostora trajne netolerancije prema drugume i trećem, prostora  temeljnog, matičnog prava , po nazivlju rimskog, po viziji šerijatskog, prava koje će služiti  samo jednoj , ne naciji, nego vjeri u BIH. Dok se ostale imaju asimilirati ili nestati. Kako reče jednom jedan američki podizač tona u BIH.

Bakirova  šutnja o nepravdama koje se u BIH događaju drugim nacijama, kao i Komšićeva,  Komšićev nedolazak čak niti na sahrane kad se sahranjuju čak i velike tragedije, poput tragedija smrti hrvatske djece, dokaz je da ti ljudi ne znaju što je građanska vizija BIH i kao takvi otići će s političke pozornice zapamćeni kao nacisti. Ako se dogodi katarza, ikada, bit će jednako omrznuti u Bošnjaka koliko su danas u Hrvata.

Navedite nam samo jedan primjer u kojem se Komšić ili Bakir brinu o nezadovoljstvu BH građana koji su srpske ili hrvatske nacionalnosti?! Nema ga.

U svim istraživanja koja su provedena, ogromna većina Hrvata ne vjeruje da će SDA ikada pristati na suživot, mir, dugo razdbolje progresa i ekonomski oporavak naše domovine BIH. Niti se nazire stranka u Bošnjaka, stvarnog demokratskog potencijala koja je u stanju zaustaviti SDA džihad. A s džihadom nema suživota. To sam džihad kaže. To je sam ALija davno napisao.

SDA je za Hrvate naprosto panteroristička partija, frustrirana srpstvom koja svoju nemoć prema Srbima kanalizira šamaranjem Hrvata, i za nju je jedina moguća BIH muslimanska BIH.

Do ostvarenja te ideje, ma kolika i ma kakva takva država bila SDA neće stati. A i ne smije.

Jer njihov Ustav nije Dayton nego Islamska deklaracija Alije Izetbegovića.

U kojoj je jasno naveo: Naš suživot s drugim vjerama i kulturama je nemoguć. Islamska država ne trpi građanski uređena društva. To je suprotno svakom učenju Islama.

Dr. Jure Burić bio je jedan od najaktivnijih sudionika Hrvatskog proljeća, a imao je i važnu ulogu u Domovinskom ratu.Burićeva kuća u Ravnom je prva koja je zapaljena od strane agresora na početku rata, a i do današnjeg dana je ostao vezan za BIH.

“Hrvati trebaju dobiti svoj entitet i drugi moraju uvažavati Hrvate unutar Bosne i Hercegovine – poručio je Burić.”

Ne trebaju. Hrvati ne trebaju dobiti entitet. Hrvati ne trebaju dobiti ništa niti trebaju tražiti ništa.

Hrvati samo trebaju  pustiti SDA i Komšića da do kraja razvale zemlju. Nemuštost i šutnja hrvatske politike u BIH u tom smislu je dobra. Ne dao Bog da se pojavi nekakav hrvatski lider koji bi pozvao Hrvate  na otpor. Trenutna politika je sasvim ok. Dva dviljaka uništavaju zemlju. Bakir i Komšić.

Nitko bolje ne radi na razbijanju BIH od njih dva. Nitko dakle bolje ne radi u interesu trajnog mira kao njih dva.

Dajte dite materi. Pustite  ih da se izobliče do kraja.

Hrvati dakle mirno, Imate svoje vjerske obrede, autootpade, nogometne utakmice i koride. Molitvenoj zajednici sasvim dovoljno. A dobili ste i jedan prazni muzej u Kreševu koji fratrizanima, nakon što su oprali milijun eura služi da se u njemu štrokaju pred kamerama. Kako će narod natjerati u taj muzej ne znamo. A i nije bitno.

Bitno je samo da ostanete  mirni i u kućama. Ostanimo odgovorni.

napomena: tekst je pisan u sarkastičnom tonu.
guest
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
sim
sim
1 mjesec prije

sta bi od hrvatske nacije (hercegovackih franjevaca, krutih HDZovaca, ljute domoljubne mase …) koja je goloruka izisla pred TENKOVE i kasnije ginula po ratistima … jesu li HDZovci i Co stvarno postali toliko IZVRSNI u unistavanju svoje nacije da su je pored demografskog unistenja – unistili i psiholoski … Princip gradnje IZVRSNOSTI NACIJE je dio Deklaracije HNS-a na kojeg se u najvecem procentu oslanjaju …

Anonimac
Anonimac
Odgovori   sim
1 mjesec prije

Ne brini, mada hvala na brizi…
Hrvati šute, a to je vrlo opasno.

sim
sim
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

mislio si reci da nisu vise nekakva ozbiljna politicka, ekonomska i demografska sila u BiH … i da su postali bezjajasti … pa nek HDZ i Co vise jednom zakukuricu ako imaju potenca – pa vidi se da ce ostati zapisani u povijesti kao najveci luzeri i pivci kojima su svezali jaja radi kriminala i korupcije ….

Anonimac
Anonimac
Odgovori   sim
1 mjesec prije

mislio je reći; koja ptica rano propjeva, brzo se usere

sim
sim
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

a nesimi Covke ni zakukurikat jer bi izravno podrzao Veliku Srbiju … odose jaja odmah macare … bolje ovako primat place a nek se netko drugi brine za naciju za koju se prodaje …

Blanka
Blanka
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Opasno po koga? Njih samih, dakako.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Samo radi naših prijatelja Bošnjaka i Srba da kažem da autor(ica) teksta debelo kompleksira od molitvenih zajednica.
Treba razumjeti osobu koja ima kompleks vlastite religioznosti i to po sebi podrazumijeva i drugim.
Očigledno autor(ici)u gornjeg u biti dobrog teksta, najveći problem predstavlja RKT Crkva, Franjevci, molitvene zajednice, svete mise itd itd.
Da li možemo konačno razumjeti da je jednom ispaljena glupost možda i mogla proći, kao simbol ne otpora aktualnim zbivanjima u protektoratu, ali kada to postane lajt motiv, floskula, koja prožima svaki tekst od istog sad već prepoznatljivog lika, onda uistinu govorimo o neskriveno lošim namjerama, posebice što “molitvene zajednice” nisu više isključivi skupovi baba trećeredki, nego u velikom broju močnih muškaraca koji imaju svoje razgovore, politčko usmjerenje i planove uz obvezatnu pobožnost…
Autor(ica), očigledno isfrustriran(a) složnim Crkvenim životom hrvatskog naroda u BiH, notorno se istresa na molitvene zajednice u BiH kojima će najzad dojaditi ovo baljezganje i vjerovatno je da će doći vrijeme da se ova stvar razriješi na drugim instancama.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

A kako bi bilo da se Ti prvo izviniš za Đordana Bruna pa da nam onda morališeš? Ima li kakve šanse za nešto slično? Nije da branim Soroševce sa Poskoka ali ljudi su ovaj put 100% u pravu 🙁 …

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Mene kliču Haso_2
1 mjesec prije

Hasane zlato moje mogao si pripomenuti i inkviziciju i krsataške ratove…, pa miša mu njegovog ne pričamo o markovim konacima nego o aktualnoj situaciji…

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Križarske ratove Vam ne zamjeramo – dapače – to se je moralo odraditi! Ali, inkviziciju, zlosretnog Brunu i oko 1.500 spaljenih vještica Vam ipak ne možemo halaliti 🙁 ! A da Vi ipak razmislite o izvinjenju – Zapadna inteligencija a i mi wannabe inteligencija i buregdžije pamtimo ko kornjače 🙁 …

Last edited 1 mjesec prije by Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
1 mjesec prije

Nije da se hvalim 😎 ali, danas je lanac elitnih buregdžinica Mc Haso osmislio novi proizvod! Kažu da iza svakog uspješnog proizvoda stoji još uspješniji marketing – bar tako su nas učili u školi za buregdžije! E, mi smo napravili milestone i od danas u ponudi imamo i “Audiofilski burek 😎 ” . Za gladne goste imamo Long-play-burek, za umjereno gladne nudimo Singlica-burek a sve svoje višegodišnje iskustvo smo ugradili u omanji Hi Tech Kompakt-Disk-burek 😎 !!! Ako sad ne razvalimo rigidno Zapadno tržište – nikad nećemo 😎 ! Bujrum!

Vojislav
Vojislav
1 mjesec prije

Pomogao vas Sveti Vasilije – tekst kao da je proistekao iz oštrog uma mirnopočivšeg Ilije Garašanina.

Hrvoje Vukcic
Hrvoje Vukcic
Odgovori   Vojislav
1 mjesec prije

velikosrpska posla

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
1 mjesec prije

Dr Jure Burić 🙂 ? I ovog Jureka volimo više od bureka <3 !!! Momak dobro veli – sviđalo se to nekom ili ne…

Cistac
Cistac
1 mjesec prije

Koja li je Desku krsna slava

ŠAHBAZ Soroš
ŠAHBAZ Soroš
Odgovori   Cistac
1 mjesec prije

Sveti Dodig ubija troglavu aždaju

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Tekst je pisan u “sarkastičnom tonu”, pa nemojte braćo ozbiljnih komentara, nego se sarkastičarimo na račun deskovog sarkazma oko Islamske deklaraije i Bakirove i Željkine ne brige oko Hrvata….koji sarkazam….hihihihihi

ANTE ZRNO
ANTE ZRNO
1 mjesec prije

Tekst je naivan ali istinit, ako je on sarkazam onda nam isti treba od politicki zastupnika. Mozda da jednog dana izronimo iz sna pa svatimo sto nam se dogadja. Ova politicka garnitura nije sposobna voditi ni jednu auto peraonicu a ne narod. Na ljutu ranu ljutu travu. Vjerojatno jedna od bolji hrvatski izreka ma ko je je izgovotio. HRHB kao prvi korak i nista drugo

ŠAHBAZ Soroš
ŠAHBAZ Soroš
Odgovori   ANTE ZRNO
1 mjesec prije

Anto nikako da zaboravi DUDEKA NJOFRE slomljeni erceg FOSNU

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

hm…

Juraj
Juraj
1 mjesec prije

Općenito ste zanimljivi. Pomalo mi se počinje gaditi vaše izrugivanje BiH Hrvata etiketom „molitvena zajednica“ u svakom članku. Npr. ovdje jedan od hrvatskih intelektualaca izrazi svoj stav koji jako polarizira, vi se opet pravite pametni. Vratite se malo objektivnoj analizici, manje vrijeđa bilo koga i malo manje srbofilije.

Blanka
Blanka
Odgovori   Juraj
1 mjesec prije

A sta drugo znaju? Cijelo vrijeme se izruguju drugacijima, vrijedjaju I podmecu drigacijim misljenjima. Tipican sindrom inferiornosti malih kasaba i baustelskog intelekta…

Blanka
Blanka
1 mjesec prije

Ko’no vez’o zastave? Ko’no drukao za tegerendumsko ZA? Ko’no izdao Hrvate središnje Bosne dovodeci udbasa da unusti obranu? Ko’no prodavao naftu i benzin islamistima i vojsci RS? Ko’no sve to odobravao?

Ma jah, ne bumo o tom, to samo ‘rvacke izdajice trolaju 🙂

ŠAHBAZ Soroš
ŠAHBAZ Soroš
Odgovori   Blanka
1 mjesec prije

Nisi ti blanka nego bjanko duplo obučeno u crno

Zigica
Zigica
1 mjesec prije

Da nije ove zadnje recenice pomislio bih da neko stvarno misli da je HVO u ratu branio BiH.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Zigica
1 mjesec prije

jok eto ti si branio i ćaća ti, a ako si ovo gore sve pročitao vala popu šimi qrac

Zigica
Zigica
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Jako sam potresen vasim rijecima haha