Published On: Pet, lip. 29th, 2018

GLEDE I UNATOČ LAŽIMA: Avdo Avdiću, nudera amo…

Postoji taj Avdo Avdić, nekada hrabar novinar koji je bio jedan od rijetkih koji je otvoreno pisao protiv Cerića kada je isti nazvao Bošnjake Turcima. I bio je jedini. I mi smo ga zbog tog respektirali.

Potom je taj i takav Avdić nestao i pojavio se “nezavisni” Avdo Avdić. Ovo nezavisni znači da je ovisan o stranim fondovima da napada nas Režimske medije Dragana Čovića.

Raja ga još pamti kad je mutio novinarsku nezavisnost sa Živkom Budimirom.

E sad, to sa Živkom, jednim političkim nasilnikom, kojeg je iznjedrila ustaška stranka trebalo bi biti dovoljno jednoj ozbiljnoj instituciji kakva je USAID da završi svaku suradnju s Avdom.

Ali ne. Strane organizacije kojima smo dali gostoprimstvo u našoj zemlji tog i takvog Avdu plaćaju da piše izmišljotine o domaćim liderima. I iste izvozi. Recimo do ušiju Đurđice Čilić na FFZG u ZG.

Nakon što je jučer uhvaćen u laži objave lažnog papira iz ureda hrvatskog člana Predsjedništva, Avdo je danas poludia. Pa piše novi tekst u kojem panično ponavlja sve svoje dosadašnje laži u kojima ponovno iznosi toliko puta ponovljene tvrdnje upakovane u formu negacije kako ga se ne bi moglo tužiti.

Neće napisati Čović je uradio to i to, nego “eto nije Čović uradio to i to”.

I to USAID plaća. Tome se mi moramo diviti kao nezavisnjaku.

Hajde da ljudski rasčistimo stvar.

Ako je Avdo Avdić doista nezavisni istraživački novinar, i ako nije krivotvorio narudžebnicu iz Ureda Predsjedništva pozivamo ga da stane iza svojih riječi i da potpiše svoje tvrdnje potvrdnom rečenicom. Hoće li mu to biti problem?

Evo, poštovani čitatelji konačno tog trenutka kada ćemo vidjeti koliko “nezavisni” Avdo i “nezavisni” Žurnal doista sami vjeruju u ono što pišu:

Apel Avdi Avdiću glasi.

Jesi  li Avdiću Avdo u stanju stati iza ovog pasusa teksta. Ti, ili bilo tko drugi iz Zurnala?

Prijedlog  izjave glasi ovako:

Ja Avdo Avdić, sin (upisati ime oca) rođen: (tada i tada) u (upisati mjesto rođenja) pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću tvrdim:

  1. Ja Avdo Avdić tvrdim da je Dragan Čović je ratni zločinac jer je izrabljivao, mučio, i u nečovječnim uvjetima držao zatvorenike Bošnjake iz logora Heliodrom

  2. Ja Avdo Avdić tvrdim da je  Dragan Čović  organizirao skrivanje dokumenata kako bi sa sebe skinuo kaznenu odgovornost. Nikako se ne radi o političkim pritiscima i toliko puta viđenim podmetnutim slučajevima koji su plasirani samo kako bi se Čovića smjenilo pola godine nakon izbora na mjesto Predsjednika, čime su mu pogažena i građanska i ljudska prava.Radi se o kriminalcu, koji ima jači utjecaj na BH sudstvo od same US ambasade, na kojoj se inače trguje utjecajem na sudstvo al smo taj skandal zaboravili jer smo se dogovorili da se nije dogodio a i Zurnalu je rečeno da to dalje ne istražuje jer se naručitelj ljuti.

  3.  Ja Avdo Avdić tvrdim da sam koautor filma u kojem se čak i davanje kuće u nasljedstvo oca sinu, u Ljutom Docu, od strane Čovićevog oca, predstavlja kao kriminal i nešto  nedopustivo.

  4. Ja Avdo Avdić, zvani Avdo, kategorički tvrdim da Čović i njegova supruga nikako nisu za života mogli zaraditi legalnim putem tolilki novac da bi si kupili zemljištve i na njemu izgradili kuću u vrijednosti u kojoj je ta kuća procjenjena. Stojim iza izjave da ta kuća vrijedi 5 milijuna maraka. Vještačio ja.

  5. Ja Avdić Avdo tvrdim da je Čović pomakao rijeku Radobolju i promijenio njen tok i da Bosni ne trebaju političari koji pomiču rijeke ili pak guraju ljude s mostova u rijeke.

  6. Ja Avdo tvrdim da je Čović kriminalac i nacionalist  i liš čovjek. Dokaz za to je da se  se izjašnjavao kao Jugoslaven i jer je navijao za Velež.

  7. Ja Avdo Avdić tvrdim da je Dario Krezić oteo građanina BIH, sudjelovao u otmici u kojoj je koristio Čovićev službeni auto, te da sve što je Zurnal pisao o tome je istina i samo istina, nikako namješten slučaj. To znači da je sudstvo u BIH korumpirano te da je Krezić oslobođen za optužbu otmice ne zato jer nije sudjelovao u otmici, nego zato jer je potkupio sudstvo putem moći Dragana Čovića. Nikako ne stoji teza da je OSA ucjenila mostarskog lihvara Marjanovića s kojim je namjestila aferu. To što je oteti skupa s Krezićem tužio medije iz Sarajeva nije nešto što obara naše tvrdnje. Afera nije izmišljena da se ponište natječaji za mjesta u OSA-i.

  8. I na kraju ja Avdo Avdić tvrdim da sam pri punoj svijesti i da niti malo nisam idiot, da se ne bavim propagandom i lažima  te ovu izjavu potpisujem svojevoljno i bez prisile. I to stvarno mislim za sebe premda mi se raja smije.

Ukoliko Avdić potpiše javno ovu izjavu, povlačimo sve što smo napisali o nezavisnosti plaćenih lažova u BIH. Uputit ćemo mu ispriku koju ćemo vrtiti na portalu mjesec dana a svaki njihov daljnji tekst o Čoviću vrlo rado ćemo prenositi. Predložit ćemo ga za novinara desetljeća i za Večernjakov pečat.

Ako je ne potpiše, molimo ga da se prestane predstavljati kao nezavisan. Jer on to nije.

Usput molimo USAID da prestane financirati: 
1. Ljude koji su organizirali studentsku pobunu protiv zatvaranja džihadističkog kampa Pogorelica. I prijetili ljudskim žrtvama

2. Ljude koji su snimali filmove o humanizmu a u filmu kao svjedoka humanizma dovodili silovatelja iz Dretelja.

3. Ljude koji imaju jako mutnu ratnu prošlost a vode nekakve Centre za mir.

4. Da prestanu plaćati medije koji kompromitiraju legalno izabrane vođe hrvatskog naroda u BIH.

5. Da se u našoj zemlji izvole ponašati kao dobri gosti a ne financijeri revolucija i sluge najvećeg nacionalizma. Bismilah nacionalizma.

 

Mi naprosto ne možemo voditi kulturu dijaloga u zemlji u kojoj USAID financira laži o politikama najmanjeg naroda dok se istovremeno kriju jako krupne afere najvećeg nacionalizma u zemlji. Primjerice, sudjelovanje bivših boraca ABIH u napadima na WTC, susret Bakira Izetbegovića sa terorističkim organizacijama na istoku, skrivanje povratnika iz ISIL-a, uloga Huseina Živalja, tajni poslovi Bakira Alispahića.

Ukoliko se nastavi s ovim , raspisat ćemo referendum među građanima BIH da se one strane fondacije koje financiraju proizvodnju laži izbace iz BIH. Kao i ambasade koje utječu na neometan rad pravosuđa u BIH dok se nominalno bore protiv korupcije.

Napomena: Gore redom su nabrojane sve laži koje mediji pod stranim agenturama plasiraju o Čoviću godinama.