Published On: Sun, Nov 23rd, 2014

Glavaš uskoro počinje raditi u poduzeću u BiH

Branimir Glavaš uskoro će se zaposliti u jednom poduzeću u BiH, gdje će raditi na pravno-administrativnim poslovima, saznaje Novi list.

Posljedica je to činjenice da Glavaš 4. siječnja iduće godine, jer je izdržao tri petine zatvorske kazne od osam godina, stječe uvjete za korištenje izvanzatvorskih pogodnosti i to bez policijskog nadzora.

Prije nekoliko dana Glavaš je dobio potvrdu nadležne policijske uprave da može koristiti te pogodnosti, a među njima je i mogućnost rada izvan zatvora, temeljem ugovora što ga sklapaju zatvorska uprava i poslodavac.

Podaci o tome objavljeni su na Glavaševoj Facebook stranici, koju uređuje njegov sin Filip, a neslužbeno doznajemo da je on već pronašao firmu u kojoj će raditi pet dana u tjednu i u zatvor dolaziti samo na spavanje.

Nakon 4. siječnja doći će do sklapanja spomenutog ugovora kojim će biti određena i Glavaševa plaća, od koje će veći dio ipak uzimati država.

Osim što će glavninu vremena provoditi izvan zatvora na poslu, Glavaš, koji je nedavno napunio pet godina u zatvoru, moći će svakog tjedna koristiti po jedan slobodan dan. No, ako će to htjeti, moći će spojiti više tih dana i tako izaći iz zatvora, bez policijskog nadzora, na četiri do pet dana tjedno.

Nadalje, Glavaš stječe pravo i na slobodne dane u vrijeme nacionalnih i vjerskih blagdana u BiH, kao i na godišnji odmor u trajanju 20 dana, te dodatnih sedam dana godišnje sukladno Pravilniku predviđene namjene. Riječ je, dakle, o ozbiljnim olakšicama, piše Novi list.