Published On: Uto, kol 20th, 2019

Glavaš: Prodajem vilu u Hercegovini, cijenu još ne znam

Branimir Glavaš prodaje svoju kuću u Drinovcima. Velebno zdanje u Hercegovini, u rodnom mjestu njegovih roditelja, izgrađeno je 2009. godine, i to munjevitom brzinom – za samo četiri i pol mjeseca. Te je godine u svibnju, podsjetimo, Glavaš nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora za ratni zločin nad civilima u Osijeku 1991. i na dan izricanja presude otišao u Bosnu i Hercegovinu.

Osim što je pred njom ploča s natpisom “Za prodaju”, ta je kuća s novim bazenom, neformalno nazvana “Villa Croatica”, oglašena i za najam na poznatim internetskim stranicama za rezervaciju smještaja. Cijena je najma 600 eura po danu, za cijeli kompleks.

Moj sin Filip stavio ju je u oglas za iznajmljivanje, ali slab je turizam ovdje. Nije bilo još nijednoga noćenja. Znali su se javljati gosti iz arapskih zemalja, ali kada, valjda, shvate da je to 99 posto katolički, hrvatski kraj, odustanu od dolaska” započinje Glavaš. Pet je spavaćih soba te jedna kupaonica s kadom i bideom.

Cijela je kuća moderno, pa i luksuzno opremljena, klimatizirana, s perilicom suđa i besplatnim Wi-Fi-jem. U dnevnom su boravku istaknute hrvatska te zastava Europske unije, iznad kamina su ukršteni mačevi. “Filip je lani prodao kuću na Ugljanu pa je sagradio bazen u Drinovcima, ali turista svejedno nema” nastavlja on. Na raspolaganju su gostima i oprema za sunčanje te roštilj.

Prodajnu cijenu još nije istaknuo, a nije ju, kaže, ni odredio.  “Nema tu cijene, ne mogu dobiti uloženi novac, ni da je kuća u Hrvatskoj, a kamoli u Drinovcima. Tako da cijenu nisam ni naveo, nego kad se pojavi kupac, pitat ću ga što nudi. Tko ponudi toliko da osjetim da se možemo dogovoriti, lako ćemo se dogovoriti” ističe Glavaš.

Bez velikih emocija za Drinovce

“Sagrađena je 2009., kad sam došao u Drinovce, na bazi donacija. Prijatelji i poznanici su mi je pomogli sagraditi, jednostavno su se nadmetali tko će više dati, i u materijalu i u novcu. I sam sam bio iznenađen time! Vežu me za nju i neugodna sjećanja i pozitivne emocije. Bio sam u zatočeništvu s neizvjesnim ishodom.”

Na popisu je donatora, među ostalima, bio i Zdravko Mamić koji se lani, na dan nepravomoćne presude osječkog suda za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama, “odselio” u Međugorje. Glavaševi su i otac i majka porijeklom iz Drinovaca, no on je rođen u Osijeku pa nema, kaže, ni pretjeranih emocija za taj kraj.

Branimiru Glavašu u tijeku je ponovljeno suđenje na zagrebačkome sudu, za slučajeve Selotejp i Garaža, a ovoga puta očekuje oslobađajuću presudu. Posvetio se potpuno sudskom postupku, a na političkoj sceni, osim što je saborski zastupnik, i čelnik je HDSSB-a, stranke koju je i osnovao 2005., ali koju sve do prije dvije godine nije formalno vodio, prenosi Večernji list