Published On: Fri, Sep 22nd, 2017

Glasnović u Saboru: ‘Prijatelju, ja bih njega strijeljao no još nemamo takvu državu…’

Na dnevnom redu današnje sjednice Sabora je rasprava o Vladinu prijedlogu da se potvrdi Protokol o zaštiti Sredozemnog mora od onečišćenja koje proizlazi iz istraživanja i iskorištavanja epikontinentalnog pojasa, morskog dna i morskog podzemlja. Potvrđivanje Protokola od interesa je za Hrvatsku, imajući u vidu postojeću eksploataciju ugljikovodika iz podmorja sjevernog Jadrana.

No, prije toga zastupnici SDP-a, HNS-a i HDZ-a zatražili su stanku kako bi progovorili o nasilju nad ženama povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Tomislav Panenić u ime Kluba Mosta također je zatražio stanku zbog izmjena Zakona o HNB-u, dok ju je Željko Glasnović u ime Neovisnih za Hrvatsku zatražio kako bi progovorio o stanju u pravosuđu, pišu hrvatska 24sata.

Željko Glasnović, govoreći o kaosu u pravosuđu, ispričao je vic.

– Evo kad govorimo i o nasilju nad ženama, džaba zakoni ako nemaš mehanizme koji će ih provoditi. A kako uopće opisati stanje u pravosuđu? Ima jedan vic; nedavno je u Zagrebu održana konvencija poštenih sudaca, obojica su se pojavila. Lustracija mora početi u pravosuđu. Dok se ne riješimo pravne ostavštine SFRJ od toga nemamo ništa – rekao je.

Istaknuo je kako je 10 godina radio u Kanadi u pravosudnoj policiji gdje sudovi rade dan i noć, a da mu se “ovdje hvali jedan crveni kmer iz bivšeg sustava kako nije riješio ni jedan slučaj” te da bi on “njega strijeljao.”

– Tamo noćni sudovi rade dan i noć za nekriminalne prekršaje. Dođeš, to melje. Nisi plaćao alimentaciju, je li to nasilje nad ženama? Itekako je. Imaš ti bandita, ima 10 ljubavnica, ženu, briga njega, desetero djece. To je uvijek skliska banana. To znaju i ovi u Saboru neki, skliska banana. Dvije kore, seks i lova, a nećeš plaćati za djecu. Ja sam tamo radio, tebe uhapse, imaš troje djece, nisi plaćao alimentaciju, telefon, 4000 dolara i četiri mjeseca pritvora. A ovdje nikom ništa. Standardne procedure za uspješnost rada, kako se ocjenjuje rad, neki suci imaju dva riješena slučaja, ovi drugi stotinu. Meni se hvali jedan crveni kmer iz bivšeg sustava, sudac, da nije riješio nijedan slučaj u svojem mandatu u bivšoj državi. Prijatelju ja bih njega strijeljao, a nažalost nemamo takvu državu još – poručio je Glasnović.