Published On: Thu, Apr 4th, 2019

GLASNOVIĆ PORUČIO STAZIĆU: ‘Dok ste vi žderali po švedskim stolovima, Kordić se borio…’

Željko Glasnović, saborski zastupnik u Hrvatskom saboru koji je na tu dužnost izabran sa liste za dijasporu komentirao  je hajku koju su producirali određeni saborski zastupnici jer je Dario Kordić održao predavanje studentima u Zagrebu. Kazao je  kako je Kordić najčasniji čovjek kojeg je ikad upoznao. “Dok ste vi žderali po švedskim stolovima, on se borio”, rekao je Glasnović pri tome se obraćajući zastupniku SDP-a Nenadu Staziću.

SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić danas se u Saboru osvrnuo na predavanje Darija Kordića koje je u Studentskom domu na Savi održao Dario Kordić te zatražio da se Studentski centar i Rektor očituju o svemu, piše Kamenjar.com.

Predavanje je organizirao don Damir Stojić, katolički svećenik, suorganizator je Zavičajni klub hercegovačkih studenata, a tko bi drugi? U publici je bio očekivano i Joe Šimunić poznat po tome što je na stadionu urlao ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’”, rekao je Stazić tijekom slobodnog iznošenja stajališta u ime Kluba SDP-a.

Njegovo izlaganje izazvalo je reakciju HDZ-ovaca – Božo Ljubić je ustvrdio da je uvrijedio sve Hercegovce, Ivan Šipić da je uvrijedio Katoličku crkvu, a Ivan Šuker optužio ga je za mržnju prema Hrvatima u BiH, dok mu je predsjedavajući Željko Reiner dodijelio opomenu zbog vrijeđanja stranaka i pojedinaca.

“U svom govoru mržnje vi ste uvrijedili mene i kao Hercegovca i kao katolika i kao Hrvata, jer to što ste izrazili u kontekstu ‘tko bi drugi nego Hercegovci’ je čisti rasizam”, optužio je Ljubić Stazića.

Željko Glasnović (Neovisni za Hrvatsku) kazao je kako je Kordić najčasniji čovjek kojeg je ikad upoznao. “Dok ste vi žderali po švedskim stolovima, on se borio”, rekao je Glasnović./HMS/