Published On: Sat, Aug 15th, 2020

GLASNOGOVORNIK SLOVENSKE VLADE Koji lik: Ode u Sloveniju da zaprijeti Hrvatskoj stavljanjem na crvenu listu, pa se vrati ljetovanju na Krku

Glasnogovornik slovenske vlade i žestoki kritičar hrvatskih mjera u borbi s koronavirusom Jelko Kacin u četvrtak je objavio da postoji mogućnost da Slovenija stavi Hrvatsku na “crvenu listu”, no otkriveno je kako i sam boravi u Hrvatskoj.

Jučer je stigao u svoju vilu na Krku, a za RTL je rekao kako je došao spakirati se i pripremiti kuću za zimovanje.

Kacin tvrdi kako Hrvatska ne objavljuje istine brojke vezane uz zarazu koronavirusom i otkriva što će Slovenija poduzeti.

“Sve zavisi od hrvatskih vlasti. Koliko ja pratim hrvatske medije, sve je više ljudi koji su pozitivni u Zagrebu dolazi s obale. Neodgovorno je da su otvoreni noćni klubovi, mi imamo sve više i više uvezenih slučajeva u zadnjim danima i mi moramo biti odgovorni prema našim građanima i prije svega prema djeci koja odlaze u školu”, rekao je i dodao:

“Zato će Vlada, na prijedlog našeg stručnog tima koji priprema određene mjere, o tome razmatrati idućeg tjedna. Rezultati koje ćemo imati u utorak će biti lakmusov papir, što ćemo napraviti, kako ćemo reagirati i ja očekujem da će i vaši odgovorni u toku dana najaviti neke mjere”, tvrdi Kacin.

“Sve što izvozite zapravo pripada vama i brojke koje vi objavljujete jednostavno nisu prave jer treba dodati ono što mi sljedećeg dana dobijemo na našim testovima, na ljudima koji su došli iz Hrvatske”, zaključio je.