Published On: Uto, stu 3rd, 2020

GEMEINSAM GEGEN DEN TEROR: Hrvatski dom herceg Stjepan Kosač u bojama austrijske zastave u znak podrške u borbi protiv terorizma

Ispod zastave Austrije napisana je poruka: “Gemeinsam gegen den terror” – “Ujedinjeni protiv terorizma“.

Mostar je pokazao suosjećanje s austrijskim narodom i poslao toj zemlji potporu u borbi protiv terorizma koji nažalost u posljednje vrijeme u Europi poprima sve veće razmjere. Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača je osvijetljen bojama Austrije u znak podrške toj zemlji u borbi protiv terorizma, kako su okarakterizirani jučerašnji napadi. Nakon napada u Francuskoj austrijska prijestolnica postala je još jedan u nizu europskih gradova u kojem su se dogodili teroristički napadi.

Podsjetimo, u terorističkom napadu u središtu Beča ubijeno je četvero ljudi, a 22 ih je ranjeno. Dvadesetogodišnji napadač, koji je imao dvojno državljanstvo Austrije i Sjeverne Makedonije i bio simpatizer terorističke Islamske Države, ubijen je.

U čitavoj Austriji je osjetno povećano prisustvo policije koja pojačano kontrolira i pogranična područja. U Beču su danas zatvorene škole i svi važniji javni objekti a građani su pozvani da izbjegavaju središte grada.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz najavio je u utorak, reagirajući na teroristički napad u Beču, odlučnu borbu protiv terorizma i rekao kako Austrija neće dopustiti podjelu društva po vjerskoj osnovi.

“Mi nećemo dopustiti da se ova mržnja proširi. Neprijatelj je islamski ekstremizam, a ne pripadnici jedne vjere”, rekao je Sebastian Kurz u svom obraćanju građanima Austrije.

Kurz je najavio i odlučnu borbu protiv terorizma i temeljitu istragu u krugu atentatora. “Lovit ćemo počinitelje i osobe koje stoje iza ovog, a njih očekuje pravedna kazna”, rekao je Kurz.