Published On: Pon, svi 20th, 2013

GDJE SU BILI KAD JE BIO ERDOGAN SD BiH: Izjave premijera Srbije izravno miješanje u unutarnje stvari BiH

SARAJEVO – Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine oštro osuđuje izjave lidera SPS-a i premijera Srbije Ivice Dačića da “SPS stoji čvrsto iza Republike Srpske i neće dozvoliti da bilo tko ucjenjuje Republiku Srpsku ili da preko Srbije vrši pritisak na Republiku Srpsku.
-Izjava premijera Republike Srbije predstavlja direktno miješanje u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine kojom se po tko zna koji put  podriva i dovodi u pitanje njen ustavni suverenitet. Republika Srbija se predstavlja zaštitnikom jednog entiteta što ponovo potvrđuje naš zaključak da Dačić ne razumije suštinu problema u međunarodnim odnosima Republike Srbije i Bosne i Hercegovine niti je spreman da se odrekne velikosrpske ideje svog nekadašnjeg političkog uzora i učitelja Slobodana Miloševića – navodi Stranka dijaspore BiH u priopćenju za javnost. 
Ova stranka je mišljenja da, Dačić iako je danas zamijenio vučju kožu jagnjećom, nije promijenio svoju ultranacionalističku ćud.
Također, Stranka dijaspore izražava prosvjed Ministarstvu vanjskih poslova BiH koje se, kako navodi, još nije oglasilo ovim povodom, niti reagira kada ovakve izjave dolaze iz Republike Srbije.
-Ovakvi signali koji se šalju od nadležnih organa Republike Srbije se ni po koju cijenu ne smiju tolerirati i marginaliziratiod državnih organa Bosne i Hercegovine. Očigledno da se prešućivanjem nanosi ogromna šteta na računa države BiH zarad očuvanja sitnih partijskih interesa i mira u kući – tvrde u Stranci dijaspore BiH.
FENA