Published On: Sat, Jun 10th, 2017

GAY HRVATICA NA ČELU VLADE SRBIJE?: “Divna je i uvijek nasmijana…'”

Ministrica Ana Brnabić, podrijetlom s Krka, Vučićeva je favoritkinja za premijerku Srbije. Njeni susjedi na Krku obožavaju je i hvale, piše 24sata.hr.

Nećemo vam ništa reći i ne možete ništa slikati!, protestirali su susjedi u uvali Mala Baška na Krku i susjedi obitelji buduće srpske premijerke i sadašnje ministrice Ane Brnabić.

Svi u Maloj Baškoj za njih imaju samo riječi hvale.

– Radi se o dobroj, poštenoj familiji. Ana je jedna divna, druželjubiva, srdačna i vječno nasmijana žena, uvijek spremna pomoći – doznajemo od rijetke, nešto pričljivije susjede.

Dodaje kako je na Ana na otoku kod bake i djeda provela većinu djetinjstva. Upravo su njoj i bratu baka i djed po očevoj strani u nasljedstvo ostavili dvije nekretnine u mjestašcu većinom srpskog stanovništva. U lijepo uređenu i održavanu kuću s pogledom na more Ana, brat Igor, a najčešće mama Ruža redovito iz Beograda dolaze na odmor, nekad s obitelji, nekad s prijateljima, a uvijek s lijepim, velikim, crnim psom.

Kuću od 162 kvadrata s lijepo uređenim vrtom katkad održavaju i nadgledaju mještani koje je obitelj zamolila da na nju paze dok ih nema. Vrijednost kuće procijenjena je na 300 tisuća eura, iako je Ana svojedobno izjavila da nije sigurna kolika je njezina točna vrijednost.

brnabic | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

– Kuću su sagradili moji baka i djed 1980. Dogovor je bio da se sva djedova imovina u Hrvatskoj prebaci na moje ime. Nisam sigurna kolika je vrijednost kuće jer je brat i ja nikako nismo željeli prodati. Ta kuća za nas ima prvenstveno emotivnu vrijednost – rekla je Ana otvoreno deklarirana gay ikona.

Djed i baka unucima su prepisali još jednu kućicu od 30 m2 u uličici nedaleko kuće za odmor, no to je stara i devastirana ruševina, ali bi se mogla lijepo obnoviti i restaurirati. Tu su nekad živjeli Anini i Igorovi prabaka i djed. Također, Brnabić na Krku posjeduje 8900 četvornih metara zemlje, što nije navedeno u imovinskoj kartici. Radi se o zemlji koja je dio veće parcele od oko 21 hektar.

brnabic | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Na dijelu te parcele planirana poslovne zone vrijedne dva milijuna eura, no ta zona nije sagrađena. Ana je objasnila kako je suvlasnica dijela zemlje s još 25 ljudi.

– Zemljišne knjige desetljećima nisu sređivane, a ja sam vlasnik dijela zemlje zajedno s više ljudi – napisala je ministrica Brnabić u svojoj imovinskoj kartici.
(24sata.hr)