GALIĆ: Zbog pritiska koji se stvorio naredio sam zatvaranje GP Orašje, osim za stanovnike te općine – Hrvatski Medijski Servis

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić naredio je zatvaranje Graničnog prelaza Orašje za sve koji ulaze u BiH izuzev stanovnika te općine Orašje, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Točno je. Naredio sam zatvaranje GP Orašje, jer se stvorio ogroman pritisak na taj granični prelaz uz koji nisu, kao uz neke druge granične prelaze, postavljeni šatori, koji će služiti kao karantene. Plašeći se da će odmah biti upućeni u šatore čim prijeđu granicu, građani koji dolaze prema BiH išli su na GP Orašje, zbog čega je stvorena jedna nepodnošljiva situacija, kazao je Galić za HMS.

Građani koji su masovno ulazili u BiH preko Graničnog prijelaza Orašje, odlazili su u tamošnje trgovine, što je izazvalo ljutnju mještana tog mjesta zbog straha od zaraze korona virusom.

Ravnatelj Granične policije BiH kazao nam je i da je znatno smanjen pritisak migranata na istočnu granicu BiH, izuzev na području Zvornika./M.Š./HMS/