Published On: Sub, ruj 12th, 2020

GALIĆ: S granice odvraćeno oko 9.000 ilegalnih migranata

?????????????????????????????????????????????????

Granična policija je od početka godine odvratila oko 9.000 osobe koje su pokušale nezakonito ući u BiH, izjavio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

Neposredno na graničnoj liniji od pokušaja nezakonitog ulaska odvraćene su 8.463 osobe.

Od ukupnog broja evidentiranih, 7.376 osoba već je prethodno kontrolirano u BiH i imali su važeće potvrde o izraženoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil u BiH.

Galić je za Dnevni avaz rekao i da je za osam mjeseci samo u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Zvornik otkriveno 11 kaznenih djela krijumčarenja migranata.

Istaknuo je da je Granična policija u tom periodu poduzela mjere prema 16.747 strana državljanina, od čega je u nezakonitom prelasku granice evidentirano 8.284 osoba.

Galić je naglasio da teret migrantske krize nije nimalo lagan, posebno uzimajući u obzir nedostatak kadrovskog kapaciteta Granične policije, te napomenuo da im nedostaje više od 300 policajaca.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>