Published On: Sub, kol 3rd, 2019

GALIĆ: Granična policija BiH se ne može samostalno nositi s migrantima na granici; nedostaje 1000 službenika

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić upozorio je kako ova agencija ne može sama štititi granicu BiH i da nedostaje oko 1.000 službenika, ali da su od početka godine u suradnji s drugim policijskim agencijama uspjeli spriječiti pokušaj više od 7.000 ilegalnih prelazaka.

Galić je istaknuo kako ne mogu samostalno se nositi s migrantskom krizom, jer nadležne institucije godinama zatvaraju oči pred činjenicom da nedostaje oko 1.000 službenika.

“Granična policija BiH s postojećim materijalno-tehničkim kapacitetima i trenutnim brojem službenika neće moći samostalno odgovoriti na složeno stanje na granici”, rekao je Galić za “Dnevni avaz”.

Prema njegovim riječima, u rješavanje migrantske krize u BiH trebaju se aktivnije uključiti ne samo domaće, nego i međunarodne nadležne institucije i agencije, od kojih se očekuje i materijalna i financijska pomoć.

Galić je precizirao da, osim graničnih policajaca, granicu BiH čuva i 15 službenika Agencije za istrage i zaštitu BiH, 28 pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i 84 službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare