Published On: Pon, lis 18th, 2021

GALIĆ: Godinama se borim s politikom u Sarajevu

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić nada se da će konačno biti usvojen novi pravilnik kojim je predviđeno zapošljavanje 1.300 policijskih službenika, što bi olakšalo Graničnoj policiji zaštitu granice, posebno kada su u pitanju ilegalne migracije

– Prije svega je ključno jačati kapacitete Granične policije BiH, a kada bismo imali dovoljno policijskih službenika i materijalno-tehničkih sredstava, efikasnije bismo zaštitili granicu, rekao je Galić za Večernji list.

Ističe da je ponosan što ova agencija, usprkos nedovoljnom broju policijskih službenika i materijalno-tehničkih resursa, od 2014. godine na ovamo u gotovo svim područjima ostvaruje bolje rezultate rada.

– Povećan je broj otkrivenih kaznenih djela, prekograničnog kriminala, krivotvorenih dokumenata, evidentirane su veće zapljene droga, povećan je broj podnesenih krim-obavještajnih izvještaja, naveo je ravnatelj Granične policije.

Galić ističe da se godinama bori s politikom u Sarajevu i da je samo ravnatelj odgovoran kada nastane neki problem u Graničnoj policiji, kao što je slučaj s nedavnim uhićenjem dvojice pripadnika ove agencije.

– Granična policija najoštrije osuđuje svaki oblik koruptivnog ponašanja, pogotovo u vlastitim redovima, čiji pripadnici bi trebali biti oni koji se bore protiv korupcije, a ne oni koji sudjeluju u njoj, poručio je Galić.

Dodao je da je u internim postupcima izrečena disciplinska sankcija prestanka radnog odnosa za 11 službenika Granične policije koji su procesuirani za počinjenje kaznenih djela zloupotreba službenog položaja, primanje dara i drugih oblika koristi, neprijavljivanje kaznenog djela ili počinitelje i pronevjere u službi, javila je Srna./HMS/

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Phoenix
Phoenix
1 mjesec prije

Moze t tebe Dodik da povuce 26. 10.

Hodidjed
Hodidjed
1 mjesec prije

Čuj bori se s politikom. Pa prijatelju dragi, politika te je i postavila tu. A što se tiče migranata, da vas ima još 3000 novih uposlenih vama je naređeno da ih plaho ne sprječavate.

HŽV
HŽV
Odgovori   Hodidjed
1 mjesec prije

Ne mora svako politicko imenovanje nuzno biti lose, obaj covjek je primjer kako se radi svoj posao

ŠAHBAZ Soroš
ŠAHBAZ Soroš
Odgovori   HŽV
1 mjesec prije

Rvacki ili srpski posao svejedno

Tako je Glaviću
Tako je Glaviću
1 mjesec prije

Zaustavite više priliv migranata iz Srpske krajine.

ŠAHBAZ Soroš
ŠAHBAZ Soroš
Odgovori   Tako je Glaviću
1 mjesec prije

POTPISUJEM

HŽV
HŽV
Odgovori   ŠAHBAZ Soroš
1 mjesec prije

A gde je pecat ?