Published On: Ned, stu 18th, 2012

FTV ZA SADA POŠTEĐEN: Izraelski zrakoplovi napali TV postaje na strani Hamasa

Izraelska vojska proširila je djelovanje u Pojasu Gaze udarima na medije Hamasa, nakon što su dva aviona gađala zgrade u kojima su sjedišta stranih i lokalnih medijskih kuća.

Izraelska vojska je preuzela frekvenciju radio stanica grupa Hamas i Islamski džihad kako bi na arapskom jeziku objavila upozorenje narodu Gaze da se ne približava objektima i osoblju Hamasa, prenio je AP.

“Narodu Gaze, Hamas se igra sa vatrom i vašom sudbinom. Izraelske obrambene snage prelaze u drugu fazu svojih operacija. Zbog vaše sigurnosti treba da se klonite infrastrukture i osoblja Hamasa”, navodi se u poruci koja je emitirana na svakih pet minuta.

U poruci se ne navodi koja je to druga faza, ali je tisuće izraelskih vojnika raspoređeno u blizini granice sa Gazom, čekajući naredbu za invaziju, ukoliko se izraelski lideri odluče na taj korak.

Izraelski potpredsjednik Moše Jalon rekao je danas vojnom radiju da Izrael treba da se pripremi da proširi operacije ako se militanti ne povuku.

Prema pisanju RT avioni su gađali urede lokalne TV postaje Al-Aqsa koji se nalaze na 11. katu jedne zgrade. Nakon prvog napada ozlijeđeno je šest novinara koji su radili za lokalne, talijanske, njemačke, libanonske i kuvajtske medije. Svi su zadobili lakše ozljede osim snimatelja lokalne TV postaje Al-Quds.

0 0 glasovi
Ocjena članka
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare