Published On: Pet, tra 1st, 2022

FTV: Al Qaeda BIH produžila mandate Jukiću i Šabiću na još 20 godina

FTV inače terorizira javnost idiotskim programom. No malo poznata je činjenica da su kadrovi na njoj postavljeni putem odluke i utjecaja jedne važne i ugledne terorističke mreže u našoj zemlji.

Novom odlukom Šabiću i Jukiću, Al Qaeda BIH produžila je mandat na još 20 godina.

1.travanj. 2022.

Naime veze Džemala Šabića i teroriste Handale neporecive su. Šabića je Handala radikalizirao u zatvoru. Šabić je nakon izlaska iz zatvora pokušao organizirati teroristički napad na zatvor i osloboditi Handalu. Uhićen je, sve je priznao. Da bi potom nakon što je osuđen, uvjetno, postao direktor FTV-a. .Bez ikakvog prethodnog iskustva.

Imenovao ga je Slavo Kukić. Formalno.

Vjerovati da iza Šabića ne postoji snažna tajna i jako utjecajna mreža koja mu je honorirala vezanost za jednog od napadača na WTC, naivno je. Šabić je njihov čovjek.

Koja je to mreža?

Značajna pojava vehabizma u BiH dogodila se u vrijeme rata 1992., kada je oformljen islamistički odred El Mudžahid Armije RBiH. Nakon rata, 1996., al Kaida je ponovno uspostavila svoju vezu u BiH preko Saudijskog visokog povjerenstva (SVP) i njegove dobrotvorne organizacije.[1] Tu dobrotvornu organizaciju osnovao je 1993. saudijski princ Salman bin Abdul-Aziz. Organizacija je bila usko povezana i financirana od saudijske vlade, pa ju je američki sudac proglasio imunom nakon napada 11. rujna 2001., zaključivši da je tijelo saudijske vlade.

U vrijeme rata, 1994., britanski djelatnik Paul Goodall bio je ubijen u BiH s nekoliko metaka u leđa. Zaposlenik SVP-a, Abdul Hadi al Gatani, bio je uhićen zbog ubojstva, nakon čega je priznao da je pištolj kojim je ubijen Goodall njegov. Međutim, bosanskohercegovačke vlasti pustile su ga bez suđenja. Al Gatani je poslije poginuo u redovima al Kaide i talibana u Afganistanu.[2]

Iduće godine, nakon okončanja rata, Federalno ministarstvo financija je izvršilo raciju u uredima SVP-a i otkrilo dokumente koji su ukazali da je SVP “očito fronta radikala i terorizmu bliskih aktivnosti”.[3] Iste godine, ubijen je zaposlenik US Aida William Jefferson. Jedan od osumnjičenih bio je Ahmed Zuhair Handala, povezan sa SVP-om. No i on je pušten, unatoč dokazu da je masakrirao civile tijekom rata.[4]

U Mostaru je 1997. izvršen teroristički napad, a izvršitelj je bio Handala i njegova dva pomoćnika, takoer povezana sa SVP-om. Uspjeli su pobjeći, no Handala je uhićen nakon napada 11. rujna i priveden u zatvor u Guantanamu.[6] Iste godine, zaposlenik SVP-a Saber Lahman, bio je uhićen pod sumnjom da je planirao raznijeti američko veleposlanstvo u Sarajevu. Osuđen je, no kasnije mu je oprošteno te je pušten nakon odsluženja dvije godine kazne u zatvoru. Ponovno je bio uhićen 2002. za sudjelovanje u al Kaidinom planu u BiH te je poslan u zatvor u Guantanamo.

Al-Kaida (arapski القاعدة – al-Kā‘idah, “baza”) ime je međunarodnog saveza Islamskih terorističkih organizacija. Osnovali su je arapski mudžahedinski dobrovoljci koji su tijekom 80-ih odlazili u Afganistan boriti se protiv snaga SSSR-a.

Najočitiji vođe te organizacije su Saudijac Osama bin Laden i Egipćanin Ayman al-Zawahiri čiji je brat u jako dobrim odnosima s Biserom Turković.

Odgovorna je za više teških terorističkih napada, kao što su napadi 11. rujna 2001. a koji su urađeni sa snagama Armije BIH i  nakon kojih SAD pokreće Rat protiv terorizma koji je bitno oslabljuje i tjera njezine članove iz Afganistana.

Nakon toga al-Kaida se reorganizira i sprema za nove napade.

Iako je za mnoge državne vlasti Al-Kaida teroristički ustroj, neki smatraju da je to savez koji se bori za slobodu svojega naroda a protiv okupacije Iraka i Afganistana.

Al-Kaida vuče korijene iz vremena sovjetske invazije na Afganistan, kada se okosnica muslimanskih boraca pridružila mudžahedinskom pokretu otpora, koji su najvećim dijelom financirale Sjedinjene Države i Pakistan. Al-Kaida je bila najuspješnija grupa za prikupljanje sredstava i regrutaciju u muslimanskim zemljama. Međutim, 1992. al-Kaida se počinje okretati protiv SAD-a i Britanije, uglavnom zbog toga što su ove zemlje poslale trupe u Saudijsku Arabiju, kako bi je zaštitile od eventualne iračke invazije.

Vođa al-Kaide, Osama bin Laden je ponudio saudijskom rukovodstvu zaštitu od strane svojih boraca, kako nevjerničke (nemuslimanske) trupe ne bi kročile u zemlju u kojoj se nalazi najsvetiji islamski grad, Meka. Međutim, saudijsko rukovodstvo nije prihvatilo ovu ponudu, već se okrenulo svojim zapadnim saveznicima. Vođe al-Kaide tvrde da SAD i Velika Britanija ugnjetavaju muslimane. Al-Kaida koristi američku invaziju i okupaciju Iraka, prisustvo američkih trupa u nekoliko islamskih zemalja, i američku podršku Izraelu, za regrutiranje mladih muslimana.

I pored činjenice da vladajuće strukture u većini islamskih zemalja osuđuju djelovanje al-Kaide, i sprovode određene mjere borbe protiv terorista, značajan dio javnog mnijenja u mnogim islamskim zemljama daje direktnu ili indirektnu podršku al-Kaidi.

Američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) je 1996. otkrila preko uređaja za prisluškivanje da princ Salaman financira islamističke militante preko fonda dobrotvornih organizacija. Izvješće CIA-e od iste godine kaže da “CIA ima dokaze da čak i visoki dužnosnici dobrotvornih i nadzornih organizacija u Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu i Pakistanu, kao što je Saudijsko visoko povjerenstvo, sudjeluju u protuzakonitim aktivnostima, uključujući podržavanje terorista.”

Jacquard tvrdi da je većina dužnosnika SVP-a podržavala Osamu bin Ladena. SVP je, iako je sudjelovao u legitimnim dobrotvornim aktivnostima, iskoristio svoj dobrotvorni karakter za slanje protuzakonitih roba, droga i oružja u BiH. U svibnju 1997. u francuskom vojnom izvješću stoji: “Saudijsko visoko povjerenstvo pod pokrićem humanitarne pomoći, pomaže gajiti trajnu islamizaciju BiH djelujući na mladež zemlje. Uspješno okončanje ovog plana dalo bi islamskom fundamentalizmu savršenu pozicijsku platformu u Europi i pružilo pokriće pirpadnicima bin Ladenove organizacije.[5]

 

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

jel i dalje 1 travanj

TTTMujo
TTTMujo
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Nazalost..Croatima u BiH ..DA
A oni se nadaju da ce Plenki’šmit’oglu da ih podrzi ili zastiti..
Najveca sala 1-og.Aprila

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Slavo Kukić 🙁 ?! Koje je to goovno od čovjeka 🙁 – on je čak i za Al Jaszeere prevelik smrrad 🙁 …

TTTMujo
TTTMujo
3 mjeseci prije

Nije mi jasno ..zasto se vi Croati vise čudite..
Il ste toliki ljigavci da nesmete ni u ludilu reci istinu..da je…
Dojčland i Osterajh glavi sponzor i zastitnik terr-oristicke SDA..i IZ BiH..
Pa njihova mrznja i kompleks do Srba je 1000× veca .no neka navodna ljubav do Croata..
A lo-javi su im glavna ma-rva za odrzavanje te mrznje..
Shatite konacno..

Mendula
Mendula
3 mjeseci prije

Mic po mic i vas ćemo uništiti a Hrvati bi na području Herceg Bosne trebali popisati lokacije i da inžinjeri preusmjere te odašiljače da emitiraju program naše RTV Herceg Bosne jer su te lokacije otete 2000g EROTELu zahvaljujući,rutavom,majjmunoliikom mesiću!