Published On: Pon, lip 7th, 2021

FRATRI SU NAS UPRAVO OPET IZDALI: Doveli su Komšića, vojnika džihada, na grob našeg posljednjeg kralja. Džihadistički ubijenog. Onako kako je Komšićeva vojska ubijala kršćane devedesetih

Željko Nametnuti, nacionalist blizak SDA-u posjetio je danas Jajce, Jajce koje je oslobodio HVO , onaj isti kojeg Komšić naziva UZP-om, oslobodio da bi potom isti taj HVO pozvao od strane VRS protjerane Bošnjake da se vrate u grad iz kojeg su pobjegli. Gdje su danas većina. Toliko o dogovoru iz Karađorđeva. I “UZP”-u. I Banovini.

U Jajcu  je kažu iz ureda Nametnutog njihov predsjednik “obilježio dan kada je 1463. godine pogubljen posljednji bosanski Kralj Stjepan Tomašević.”

Sudeći po činjenici da niti jednom rječju nije osudio osmanski kalifat, niti pustio suzu za tragičnim padom bosanske krune, možemo zaključiti da je Komšić ovaj događaj obilježio s ushitom, srećom i rahatom na duši. Jer da nije došlo do smrti Stjepanove, da mu ova seljačina nije odrubila glavu niti džihada niti Komšića na čelu Prostora džihada 2021.

Klix, režimski  portal , koji služi promociji Komšić-Erdoganovog fašizma u BIH niti jednom rječju također ne navodi tko je to pogubio posljednjeg  hrvatskog kralja i srpskog despota Stjepana Tomaševića. Najčitaniji portal u državu boji se spomenuti ime onog tko je dokrajčio bosansku državnost.

A Cenzura je prema Daytonu kažu zabranjena. No kako Dayton štiti saudijski lutak Inzko onda je cenzura, kad je džihad u pitanju, dopuštena. A mediji džihada, kako reče saudijski lutak “objektivni”. Na čemu im “posebno čestita”.

Zašto Komšić i Klix ne spominju El Fatiha, ubojicu Stjepanovog, po kojem su Bošnjaci , slaveći ga, kao svog najvećeg vladara, dali ime čak jednom dječijem vrtiću?

Pa stoga da se “El patrioti”, obožavatelji osmanskih sultana, ne bi ljutnuli, a glasačka Komšićeva mašinerija ostala šokirana. Patrioti , koji tek paradno prisvajaju srednjovjekovnu kršćansku povijest, povijest koja im se gadi, iz koje brišu ono “U ime Oca i Sina i Duha Svetoga,” kada rade spomenike našim vladarima, koje u šali nazivaju svojima.  Povijest koja im je bitna samo poradi strateškog zauzimanja tuđeg. I poradi ničeg drugog.

Ponavljamo. U svom obraćanju, stjegonoša Šefikovog i Bakirovog džihada, Željko El Nametnuti,  niti jednom rječju El Fatiha, ne naziva koljačem, divljakom, zaustavljačem našeg razvoja, pa čak  niti agresorom na BIH, kao što državnici slobodnih država nazivaju i osuđuju svoje tiranine. Barem je to bilo za očekivati od nekog kome su puna usta “agresora na BIH”.On, balerina džihadistička, prostitutka politička sarajevska, nema snage El Fatiha nazvati tiraninom. Zašto pobogu o predsjedniče? O “državniče” naš!

Za njega je bit će i “danak u krvi” nešto lijepo i multietničko.

Dokaz našeg viševjekovnog suživota.

Ne osuđuje Komšić El Fatihov krvnički čin. Ne dopušta Bakir. A i Erdogan bi se ljutio. A i organizatori priredbi sultanovih pobjeda po Krajini.

Nije Komšić fratrizančini koju  je sreo pored sebe, i koja je klekla pred njega, baš onako kako Isus pred đavolom nije,  kazao da je izdajnik svog reda nit svog naroda, da je pripadnik reda koji je suprotno volji kraljice Katarine odveo narod u 400 godina ropstva, nestajanja, elitocida, kulturocida i genocida. I to samo radi interesa svog reda. I svoje “redodržave”. Tumačeći to kao ljubav prema narodu. Katarina, podsjećamo pozivala je na opći ustanak,  gledajući kako joj ubijaju sina i djecu odvode ropstvo.  To je bila naredba a ne molba. Bila je  nositeljica papinske krune, dakle nadređena fraturicama. Al je taj “časni red” odbio poslušati. Pozvali su narod na pokornost, i klekli pred Sultana. Taj čin izdaje danas slave. Skupa s Erdoganom i SDA.

No kako Izdajnik kritzirati svoga?  Izdajničku sektu. Braću Fra Mirka Majdandčića. Svoju braću. Braću po izdaji.

Kako su saopćili iz  kabineta Nametnutog, (jer iz tog kabineta se samo saopćava), ništa ne priopćava,   Nametnuti je posjetio Franjevački samostan u Jajcu, u kojem se čuvaju skeletni ostaci posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića te lokalitet Kraljev grob.

“Želimo i na ovaj način obilježiti kontinuitet bosanskohercegovačke državnosti, odajući počast posljednjem bosanskom Kralju Stjepanu Tomaševiću. Bosna i Hercegovina preživjela je i nadživjela Otomansko carstvo, Austro-Ugarsku monarhiju, Kraljevinu SHS, Kraljevinu Jugoslaviju i nekadašnju SFR Jugoslaviju, što je stavlja u red zemalja u svijetu koje su svojim postojanjem nadživjele druge, mnogo veće i snažnije zemlje koje su nekada postojale”, poručio je Komšić.

Nema pojma, priučeni državnik, što je državnost i što je država. Još manje što je protektorat. O SanStefanskom miru, i o tome što je Austrougarska učinila BIH , ubijajući našu neovisnost, samo od straha od Rusije, o tome još manje taj zna. A tu i nije zato jer nešto zna. Tu je da radi što mu kažu. I to je naprosto to.

Željko Komšić u posjeti Jajcu (Foto: Predsjedništvo BiH)
Željko Komšić u posjeti Jajcu (Foto: Predsjedništvo BiH)

Uputio je Komšić poziv svim građanima Bosne i Hercegovine da okupljanje na Kraljevom grobu 5. srpnja svake godine bude tradicionalna manifestacija čiji bi povod bio obilježavanje kontinuiteta bosanskohercegovačke državnosti.

Ironično, poziv na Stjepanov grob, poradi proslave kontinuiteta BH državnosti, odaslao je čovjek koji je u svoja tri mandata praktički dokrajčio BIH državu i njenu državnost. Prije njega, nekako je , čini se, ovaj tragični prostor i imao šanse da postane državom. Poslije Komšića više ne.

Željko Komšić u posjeti Jajcu (Foto: Predsjedništvo BiH)
Željko Komšić u posjeti Jajcu (Foto: Predsjedništvo BiH)

 

Možemo metaforički reći  da je 7. lipnja 2021 tako je ušao u povijest, kao dan kad su se prvi put okrenule u grobu kosti Stjepana Tomaševića. Posljednjeg hrvatskog i srpskog srednjovjekovnog kralja u Bosni.

Ovo je vjerojatno do sada najveće poniženje BH povijesti i povijesti naše domovine BIH. Hrvate u BIH, njen najstariji i najponiženiji narod,  predstavlja čovjek koji je po njima pucao u ratu. I neometano dolazi na grob  našeg posljednjeg kralja, čijeg ubojicu javno ne smije osuditi. Kojem se privatno , za svoju plaću, po bošnjačkim sijelima, dužan diviti.

Nego dragi čitatelju, pustimo Komšića, kako si ti? I  koliko još izdajničkih poteza fratrizanske sekte treba da se dogodi da ti progledaš?

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x