Published On: Sri, ruj 19th, 2012

Francuzi zaustavili bh. auto pun kalašnjikova

Carinici iz carinske ispostave Metz zaplijenili su šest kalašnjikova i streljivo, koji su pronađeni u automobilu bh. registarskih tablica, nakon čega su uhitili vozača, stoji u priopćenju francuske Generalne carinske uprave.

Prema ovom priopćenju, prva četiri kalašnjikova sa punim spremnicima pronađeni su rastavljeni u dijelove u okvirima vrata, dok je ostatak kalašnjikova pronađen u branicima prednjih točkova vozila.

Do zapljene je došlo u noći između ponedjeljka i utorka, negdje oko jedan sat iza ponoći. Inače, vozilo, koje je iznajmljeno u BiH, gdje je i registrirano, kretalo se putem A4 koji povezuje Strasbourg i Pariz.

Vozač, koji je vozio sam, priznao je da dolazi iz BiH, te da mu je krajnja destinacija bila Švicarska.

U priopćenju carinske uprave ne stoji da li je vozač bh. državljanin. Inače, vozač je prebačen u Policijsku stanicu u Metzu, gdje mu je određen pritvor.
Prema statističkim podacima, Francuskom cirkulira čak 15.000 ‘kalašnjikova’ koji se sa ratnih područja prošvercaju u ovu zemlju.

U priopćenju francuske policije stoji da je samo prošle godine zaplijenjeno oko 3.500 kalašnjikova, koji su najtraženiji na crnom tržištu.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare