Published On: Sri, kol 4th, 2021

Francuz prestigao Bezosa na listi najbogatijih ljudi

Naime, njegova vrijednost pala je za 13.9 milijardi dolara u samo jednom danu jer je Amazonova cijena dionica AMZN-a prošli tjedan doživjela veliki pad, kliznuvši 7 posto nakon što je tvrtka izvijestila o manje očekivanom rastu u drugom tromjesečju.

Pad Bezosove vrijednosti omogućio je Francuzu Bernardu Arnaultu da preuzme prvo mjesto na ljestvici najbogatijih. Arnault vodi konglomerat luksuzne robe LVMH, čije su podružnice Louis Vuitton, Sephora, Moet & Chandon i Tiffany & Co.

Arnault sada ima 3 milijarde dolara više

Arnault je povećao svoje bogatstvo za gotovo 100 milijardi dolara tijekom prve godine pandemije. Neto vrijednost Arnaulta u ponedjeljka je iznosila 195.8 milijardi dolara, a Bezosova 192.6 milijardi dolara.

Bezos je ušao u povijest prošle godine kao prva osoba koja je ikada vrijedila 200 milijardi dolara jer je Amazon imao velike dobitke od pandemije. Dvojica multimilijardera borila su se za prvo mjesto tijekom svibnja i lipnja ove godine, no nedavnim preokretom okončan je Bezosov niz od 50 dana na vrhu. Ukupno u svijetu postoji 2755 milijardera, od kojih je 86 posto bogatije nego prije godinu dana.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x