Published On: Pon, ruj 2nd, 2013

FRANCUSKA VEZA: “Srbija sljedeća u EU”

Francuska želi da Srbija bude prva sljedeća zemlja koja će ući u Europsku uniju, izjavio je danas francuski ministar zadužen za europske poslove Thierry Repentin, a premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je uvjerenje da će dvije zemlje nastaviti unaprjeđivati već dobre bilateralne odnose.

“Kao francuski delegirani ministar za europske poslove želim poručiti da je želja Francuske da Srbija postane 29. članica EU”, rekao je Repentin na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Dačićem u Vladi Srbije, prenosi Tanjug.

Dačić i Repentin su se složili da Beograd i Pariz imaju izuzetno dobre političke odnose, izrazivši želju da se ti odnosi nastave još više produbljivati, kao i da dvije zemlje unaprijede suradnju u oblasti privrede, odbrane, pravosuđa, policije, kulture…

“Postoji opća suglasnost da moramo učiniti sve da ponovo uspostavimo odnose na način koji odgovara tradicionalnom prijateljstvu Srbije i Francuske”, ocijenio je Dačić.

“Smatramo da Francuska treba biti više prisutna ovdje i radujemo se povratku Francuske u Srbiju”, dodao je premijer.

Repentin je rekao da je, poslije ovogodišnjih sastanaka najviših dužnosnika dvije zemlje, predsjednik Francuske Francois Hollande odlučio da imenuje specijalnog predstavnika za Balkan Alaina Richarda koji će posebno biti zadužen za jačanje odnosa sa Srbijom, prvenstveno u oblasti gospodarstva.

On je poručio i da će Francuska nastaviti da podržava Srbiju na njenom europskom putu i ponudio svu moguću pomoć Francuske u oblasti jačanja vladavine prava.

Repentin je naglasio da Srbija mora nastaviti s provođenjem unutarnjih reformi, na političkom i ekonomskom, ali i institucionalnom planu.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare