Published On: Pet, lis 23rd, 2020

Francuska uvodi policijski sat za 46 milijuna ljudi

Francuska vlada danas je uvela policijski sat za dvije trećine svojih građana, odnosno za 46 milijuna ljudi.

Takva odluka objavljena je na dan kad je ta zemlja zabilježila rekordna 41.622 nova slučaja zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata, javlja BBC.

Ukupan broj zaraženih prešao milijun

Policijski sat, odnosno zabrana izlaska od 21h do 6h ujutro do danas je vrijedio za Pariz i još osam velikih francuskih gradova, a od danas je uveden u još 38 regija.

Ukupan broj zaraženih u Francuskoj je prešao milijun. Radi se o brojci koju su dosad u Europi prešle samo Rusija i Španjolska.

Novi lockdowni širom Europe

Broj zaraženih raste u velikom dijelu Europe. U Irskoj i Češkoj su uvedeni novi lockdowni, a Slovačka od subote na tjedan dana uvodi parcijalni lockdown, pri čemu će biti dozvoljen izlazak iz kuća i stanova samo kako bi se otišlo na posao, u trgovinu po ključne namirnice te odvelo mlađu djecu u škole.

Broj infekcija koronavirusom ubrzano raste i u Belgiji, Španjolskoj i Italiji, zbog čega su bolnice pod velikim pritiskom.

I u dvije talijanske regije, Laziju i Campaniji, danas je uveden policijski sat, a jučer je uveden u Lombardiji.

Policijski sat za 38 novih regija stupa na snagu u ponoć

Policijski sat u novih 38 francuskih regija stupa na snagu u ponoć, a u narednim danima će vrijediti od 21h.

Uvođenje policijskog sata već je izazvalo prigovore vlasnika restorana i kafića, čiji biznisi su već pretrpjeli golemu štetu nakon dvomjesečnog lockdowna na proljeće.

U nekoliko francuskih regija više od polovica kreveta u jedinicama intenzivne njege popunjeno je covid bolesnicima, a u posljednja 24 sata u toj zemlji zabilježene su 162 nove smrti od te bolesti.