Published On: Pon, lis 31st, 2016

Francuska: Tijekom uklanjanja kampa kod Pariza sukob policije i imigranata


Francuska policija je uklonila kamp u Parizu u kojem je živjelo 500 imigranata, uglavnom iz Afganistana, javlja Anadolu Agency (AA).
Improvizirane šatore u blizini metro stanice Jaures, u 19. okrugu uklonili su pripadnici specijalne policije. Tijekom uklanjanja šatora došlo je do sukoba između migranata i policije.
Imigrant Mustafa iz Irana kazao je kako policija svakog tjedna dolazi i uklanja šatore bez da ponudi mjesto na kojem mogu ostati.
Jazneyf, migrant iz Afganistana, kazao je kako je Europa za njih razočarenje u pravom smislu te riječi.
“Vidio sam mnoge zemlje. Ilegalnim putem prošao sam deset zemalja, ali nijednu nisam vidio okrutnu kao što je Francuska”, kazao je Janzeyf.
Francuska policija često uklanja šatore imigranata iz 19. okruga, ali migrante koji tu ostaju ne vode ni u jedan centar. Tijekom svakog uklanjanja šatora 10-15 migranta bude privedeno, dio njih bude poslan uredu za strance kako bi bili deportirani, a veliki broj njih ostaje na ulici.
“Obraćam se ljudima u Afganistanu, ne dolazite. Ovo je užasno. Obraćam se i migrantima u drugim zemljama, ne dolazite. Ne dolazite u Francusku”, poručio je Janzeyf.
Nakon što je uklonjen imigrantski kamp “Džungla” u Calaisu, dio migranata otišao je u Pariz, a dio u gradove Belgije i Njemačke. Oko 300 djece i tisuću imigranata nakon pražnjenja spomenutog kampa ostalo je bez krova nad glavom što je izazvalo oštre kritike udruženja imigranata.
Pretpostavlja se da će se veliki broj imigranata koje su željele otići u Veliku Britaniju vratiti u Calais, kako bi ilegalnim putem došlo do željene destinacije.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>