Published On: Pet, ruj 17th, 2021

POČELO JE: Francuska suspendirala 3.000 zdravstvenih djelatnika zbog odbijanja cjepiva


Francuska je suspendirala oko 3.000 zdravstvenih djelatnika zaposlenih u bolnica, te staračkim domovima zbog odbijanja cijepljenja.

U srpnju je francuski predsjednik Emmanuel Macrone dao ultimatum svim zdravstvenim djelatnicima, kao i zaposlenicima u vatrogasnoj službi da će biti suspendirani ako ne budu djelomično ili potpuno cijepljeni do 15. rujna.

Kao je istaknuo francuski ministar zdravstva Olivier Véran, osoblje je prije isteka navedenog roka i pismeno obavješteno o mjerama koje će biti poduzete ukoliko odbiju cijepljenje.

Procijenjuje se da manje od 12% bolničkog osoblja, te oko 6% liječnika u privatnoj praksi u Francuskoj još nije cijepljeno, piše Guardian.

Veliki broj ovih suspenzija bit će privremeno, rekao je Véran. Uglavnom se radi o pomoćnom osoblju, poput onih koji rade u praonici rublja ili pripremi hrane. Rekao je da je vrlo mali broj liječnika i medicinskih sestara ostao necijepljen. Mnogi od njih odlučili su se cijepiti sada je obveza da to učine postala stvarnost, rekao je.

Situacija se znatno poboljšala zahvaljujući masovnom cijepljenju francuskog stanovništva, zahvaljujući poštivanju mjera, kao ibudnosti ljudi … te zdravstvenim propusnicama, rekao je Véran. Epidemija nije gotova, ali imamo pad novih slučajeva za 30% u tjedan dana, što znači da idemo u dobrom smjeru i moramo to nastaviti činiti, naglasio je Véran

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Mali SDA taliban
Mali SDA taliban
1 godina prije

Uzeti akt o suspenziji pa odnijeti advokatu.

Hum
Hum
1 godina prije

https://dokumentarac.hr/covid-19/video-dr-yeadon-ovo-je-ogromna-globalna-obmana-cijepljenje-djece-smatram-ubojstvom/. Ovo je doktor farmakologije i bivši potpredsjednik Pfizera. I evo sta kaže.