Published On: Pon, lis 24th, 2016

FRANCUSKA Počela evakuacija migranata iz “Džungle”, raseljavaju ih diljem zemlje

Kapija za pristup tranzitnom centru organiziranom radi potpune evakuacije migrantskog centra u Calaisu poznatog pod nazivom “Džungla” otvorena je jutros u 8.00 sati, izvijestila je novinarka AFP.
Oko 500 migranata  mirno je čekalo u kaputima i s koferima. To su uglavnom Sudanci.
Ranije je ekipa AFP-a vidjela kako dolaze brojni autobusi.
Šezdeset autobusa bi trebalo tijekom dana prevesti migrante prema malim prihvatnim centrima širom Francuske.
Podsjetimo da Francuska želi zatvoriti taj improvizirani logor koji je dom za oko 6.500 migranata. Očekuje se da će cijela operacija trajati oko sedam dana, a u tu svrhu je angažirano 1.250 policajaca. Zaposlenici logora tvrde kako ga većina stanovnika ne želi napustiti.
Džungla je dugo vremena služila kao mjesto okupljanja migranata koji su stigli u Europu i sada žele dovršiti svoje planirano putovanje u Veliku Britaniju, udaljenu samo 40 kilometara.
Maloljetnici bez pratnje iz logora će imati mogućnosti ostati u modificiranim tankerskim kontejnerima nakon što se Džungla zatvori, a onima koji imaju porodicu u Velikoj Britaniji će biti omogućeno da im se pridruže, objavila je francuska vlada./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>