Published On: Sub, srp 14th, 2018

FRANCUSKA LEGENDA NA ZADNJOJ PRESICI PRIJE VELIKOG FINALA ODBRUSILA U LICE SVOME NOVINARU Modrić spor!? Pa mi onda nismo gledali istog Modrića!

S Francuzima vam je isto kao i s nama. I oni se sjećaju 1998. godine. S tim da oni kažu; ‘nakon 20 godina smo opet u prilici osvojiti naslov sjetskog prvaka’. Svi francuski kolege govore samo o tome. O tome su jučer i pitali izbornika Didiera Deschampsa. On je pak kazao da je povlastica igrati ovake velike utakmice.

– Ne postoji nešto divnije i snažnije! Mi smo se pripremali najbolje što možemo. Tri su ključne riječi. Moramo biti mirni, samopuzdani i koncentrirani! Na ta tri stupa koja nas mogu dovesti do naslova smo radili.

To je u uvodu jučerašnje iznimno posjećene press konferencije na Lužnikima kazao francuski izbornik Didier Deschamps. Novinari su ga gotovo u svakom pitanju podsjećali na izgubljeno finale od Portugala na Euru prije dvije godine. Držimo da je i njemu već bilo dosadno stalno odgovarati na ta pitanja, ali kolege, naročito francuski, bili su iznimno uporni.

– Nije to ista reprezentacija. Od tada sam uveo u našu reprezentaciju 14 novih igrača. Istina jest da je hrvatska reprezentacija prepuna igrača s velikim kupskim uspjesima, oni su sazrijeli, igraju s velikim motivom za reprezentaciju. Međutim, mi smo kao i oni na ovom Svjestkom prvenstvu su uspjeli prevladati sve izazove. Ovdje imam devet igrača koji su igrali i na Euru prije dvije godine i znaju što se tada dogodilo. Ono što nam se dogodilo prije dvije godine mora biti priprema za danas. Finala su uvijek specifična.

Kad je odgovorio na ta pitanja, onda su ga kolege vratile u ono vrijeme prije dvadeset godina kad je kao kapetan doveo Tricolore do naslova prvaka svijeta. Zanimalo ih je kako je biti u ulozi igrača, a kako u ulozi izbornika. Kazao je Deschamps da su igrači u takvim finalima u ‘najdivnijoj stvari’ u životu, da oni ulažu primarno tjelesnu energiju, a da trener koristi sva psihološka sredstva.

Jedan kolega iz Afrike je konstatirao da će Francuska igrati i za – Crni kontinent. Govorio je o onome o ćemu se dosta pričalo posljednjih dana, o činjenici da u selekciji Tricolora ima 15 igrača afričkog porijekla. Čak je kazao da je Francuska ‘šesta afrička’ reprezentacija u Rusiji.

– Uvijek je bilo tako u francuskoj reprezentaciji, uvijek smo imali igrača iz afričkih zemalja i naših prekomorskih teritorija. Ne samo u nogometu, nego i u ostalim sportovima. Ali svi smo mi ponosni Francuzi. Naravno, što se tiće porijekla, djetinjstva, roditelja, mnogi imaju afričke korijene. Jasno je da imaju emocija i prema svojim matičnim državama. Isto tako, sve te države su ponosne na svoje igrače u francuskoj reprezentaciji.

Na kraju Descamps je nešto kazao i o Luki Modriću. Iznenadio ga je jedan novinar koji je ispalio da je naš kapetan spor igrač!?

– Modrić nije pokretljiv? Mislim da se tu ne možemo složiti. Vjerojatno niste gledali istog Modrića kao i ja. On je jako, jako pokretan igrač. Može igrati u sredini terena, ali i ne mora. Modrić ima ogromne tehničke kvalitete, a tu je još i Rakitić. Modrić ima veliki utjecaj na svoju momčad. Nije poput Messija ili Hazarda, oni su više individualci, dok je Modrić igrač koji zna igrati za kolektiv, asistirati i zabiti – zaključio je Deschamps

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x