Published On: Uto, kol 17th, 2021

(FOTO) Je li krnje Predsjedništvo “odobrilo” vježbu EUFOR-a, ili Sarajevo ponovno širi lažne informacije?

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović i danas su održali izvanrednu sjednicu Predsjedništa BiH bez prisustva srpskog člana Milorada Dodika.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj izvanrednoj sjednici odobrilo održavanje Vježbe „EUFOR-Brzi odgovor 2021“ a na osnovu pisma zapovjednika snaga Europske unije (EUFOR) general-majora Alexandera Platzera, priopćeno je iz Predsjedništva.

Ova redovna godišnja vježba EUFOR-a se održava u skladu s Općim okvirnim sporazumom za mir u Bosni i Hercegovini, Anex 1-A, Sporazumom o vojnim aspektima mirovnog rješenja.

Vježba „EUFOR-Brzi odgovor 2021“ će biti održana od 13. rujna do 3. listopada u južnom dijelu Bosne i Hercegovine. Omogućava provjeru angažiranja snaga za pružanje podrške bosanskohercegovačkim vlastima pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Današnjoj 145. izvanrednoj sjednici Predsjedništva BiH prisustvovali su predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić i član Šefik Džaferović, prenosi Fena.

Komšić ponovo obmanuo javnost; Nema odluke – informacija primljena k znanju

Predsjatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović i danas su održali izvanrednu sjednicu Predsjedništa BiH bez prisustva srpskog člana Milorada Dodika.

Na sjednici je primljeno k znanju da EUFOR planira redovite aktivnosti – održavanje vježbe “EUFOR – Brzi odgovor 2021”.

Dakle, primljeno je k znanju da će EUFOR održati vježbu, te nikakve odluke nije bilo, već zaključak da su primili k znanju pismo od 9. kolovoza 2021. zapovjednika snaga Europske unije general-majora Aleksandera Placera.

Zbog čega Komšić ponovno pokušava da obmane javnost, iako je upozoren od strane glavnog tajnika Predsjedništva BiH Zorana Đerića da od ranije postoji sporazum sa EUFOR-om i da su oni u obvezi samo da informiraju Predsjedništvo o svojim aktivnostima?

Prema tome, Predsjedništvo nikakvu odluku nije donijelo, već samo primilo k znanju Informaciju.

Sve i da je bila potrebna suglasnost, o vojnim pitanjima u Predsjedništvu BiH potrebna je saglasnost sva tri člana. To znači da nema nikakvih odluka bez prisustva i glasanja srpskog člana, prenosi RTRS.

Dnevnik.ba

guest
nije obvezno
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
39
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x