Published On: Pon, ožu 15th, 2021

FORTO: Sarajevo je trenutno najveće žarište korona virusa u Europi

Zastupnici Skupštine Županije Sarajevo danas će na hitnoj sjednici raspravljati o Informaciji o trenutnoj epidemiološkoj situaciju i mjerama koje se poduzimaju u SŽ te Informaciji o nabavci cjepiva protiv Covida-19 u FBiH. Hitnu sjednicu zatražila je Vlada SŽ, a premijer Edin Forto kazao je kako je “došao trenutak da mi više ne čekamo scenarij Bergamo, već da mi jesmo u scenariju Bergamo”, prenosi N1.

“Sarajevo je trenutno najveće žarište u Europi. Moramo prodiskutirati što nam je dalje činiti da siđemo s mjesta broj jedan u Europi i iskontroliramo što možemo. Postoje dva odgovora na Covid – jedan je zdravstveni, drugi je ekonomski i očekujem od Skupštine danas da nam da nedvosmislenu podršku za izmjene zakona kako bismo mogli ekonomski stvoriti alate i reagirati u slučaju nastavka ove situacije i mjera kako bi pomogli gospodarski sektor”, kazao je premijer Forto.

Podsjetimo, u Županiji Sarajevo u protekla 24 sata evidentirane su 502 novooboljele osobe od koronavirusa, dok se u istom razdoblju od infekcije ovim virusom oporavilo 396 osoba. Preminulo je 13 osoba./HMS/