Published On: Sri, pro 14th, 2016

Formiran predmet protiv predsjednice Suda BiH Meddžide Kreso


Disciplinski tužitelj je po službenoj dužnosti pokrenuo predmet protiv predsjednice Suda BiH, Meddžide Kreso, saznaje N1.
Meddžida Kreso je, kako im je rečeno, bila u kontaktu s osumnjičenima u slučaju Radončić i Dautbašić, te se njene poruke nalaze u transkriptima presretnutih razgovora.
Također, navedeno je da je nezakonito ustjecala na predmete, te da je onemogućila prebacivanje predmeta raznih zločina na entitetske sudove.
Iz Ureda disciplinskog tužitelja BiH za Klix.ba su, pak, kazali da je protiv Meddžide Kreso formiran predmet po službenoj dužnosti, zbog medijskih navoda o mogućoj povredi dužnosti.
“Ured disciplinskog tužitelja nije pokrenuo disciplinski postupak odnosno nije podnio disciplinsku tužbu protiv predsjednice Suda BiH Meddžide Kreso. Možemo potvrditi da je Ured, prema ustaljenoj praksi, registrirao predmet po službenoj dužnosti osnovom medijske objave u kojoj se navodi moguća povreda dužnosti”, kazali su za Klix.ba iz Ureda disciplinskog tužitelja.
Svi postupci ili radnje koje se odnose na navode o povredi dužnosti ili nesposobnosti za vršenje dužnosti, a koje su poduzete prije nego što Ured disciplinskog tužitelja podnese službenu tužbu, povjerljive su prirode, navode iz Ureda disciplinskog tužitelja.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>