Published On: Čet, srp 12th, 2018
#3rd |

FOJNICA: Maloljetnici napali časnu sestru

Časna sestra koja se 10. srpnja u Fojnici vraćala u sestrinsku kuću verbalno je napadnuta uz psovke, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Prema informacijama Hasana Hodžića, glasnogovornika MUP-a SBK, napad na časnu sestru se dogodio 10. srpnja ispred pošte u Fojnici kada su trojica maloljetnika uputili psovke i uvrede časnoj sestri koja se potom dala u bijeg. Fojnički gvardijan fra Miro Relota je u izjavi za Klix.ba kazao kako su verbalni napad izvršili maloljetnici, ali da je najbitnije da se situacija smiri.

“To su bili maloljetnici koji nisu razmišljali, ali vjerujemo da će se sve smiriti i najbitnije je da je sve uredu. Brojne delegacije tokom jučerašnjeg dana i danas su obavili razgovore s časnom sestrom koja je i u ratu svašta doživjela, ali vjerujemo da će se ovo smiriti i da se ovakve stvari više nikada neće ponoviti”, kazao je Relota.

Policijski službenici u Fojnici odmah po prijavi su izašli na mjesto događaja, identifikovali maloljetnike te poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare