Published On: Sat, Apr 7th, 2012

Florence Hartmann obrušila se na Carla Bildta u Sarajevu: Što radi ovdje, govorio je da je Milošević dobar?!

Florence Hartmann, bivša glasnogovornica haaške tužiteljice Carle Del Ponte, tijekom današnjeg posjeta Sarajevu verbalno je napala Carla Bildta, bivšeg visokog predstavnika međunardone zajednice u BiH, kada ga je vidjela na ulici u Sarajevu. “Pitala sam ga zašto je došao. Trebao je doći kada je nešto mogao učiniti. A onda kada je nešto mogao učiniti govorio je da je Milošević dobar momak, a to piše i u transkriptima. On ne zaslužuje danas biti ovdje”, komentirala je. Nakon verbalnog napada na Bildta, on se okrenuo i otišao. »

On nije trebao doći danas u Sarajevo. Pitala sam ga zašto je došao. Trebao je doći kada je nešto mogao učiniti. A onda kada je nešto mogao učiniti govorio je da je Milošević dobar momak, a to piše i u transkriptima. On ne zaslužuje danas biti ovdje’, komentirala je Florence Hartmann, bivša novinarka i glasnogovornica i savjetnica za Balkan glavne tužiteljice Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Carle Del Ponte, tijekom današnjeg posjeta Sarajevu nakon što je susrela Carla Bildtabivšeg visokog predstavnika međunardone zajednice u BiH.

‘On je svojom politikom kao predstavnik svoje države i EU nije ništa učinio da se uskrate muke Sarajeva i čitave Bosne. Zato smatram da mu tu nije mjesto’, rekla je Hartmann.

‘Ja sam slobodan građanin iz Europe i imam mu pravo to reći, a on ima pravo nastaviti biti tu. Pitala sam ga zašto je tu došao i rekla mu da on ne zaslužuje biti ovdje. Nije mi ništa odgovorio’, kazala je Hartmann.


Nakon verbalnog napada na Bildta, on se okrenuo i otišao, dok je Hartmann o ovom sukobu dala izjavu novinarima.

‘Svi znanju da je diplomatska zajednica tolerirala tri duge krvave godine pokolja. Političari i sada šetaju ovdje i igraju svoje igre’, rekao je Ed Vulliamy, poznati britanski novinar te dodao kako smatra da je Bildtovo prisustvo u Sarajevu drsko, osim ako se nije došao ispričati stanovnicima BiH. Dodao je još da smatra kako su žrtve umrle apsolutno ni za što. ‘Kakav besmislen, besmislen pokolj’, komentirao je Ed Vulliamy.