Published On: Pon, pro 28th, 2020

Financijska policija prijavila šest osoba zbog kriminala u Aluminiju

Financijska policija Federacije BiH podnijet će u ponedjeljak do kraja dana Tužiteljstvu HNŽ-a izvješće protiv šest osoba zbog kriminala u mostarskom Aluminiju teškog 204, 5 milijuna KM.

Avaz ekskluzivno otkriva da je prijavljeno šest odgovornih i ovlaštenih osoba u Aluminiju koji su obnašali vodeće pozicije u ovoj tvrtki i bili su povezane osobe.

Postupajući po zahtjevima Vlade FBiH i Županijskog tužilaštva HNŽ, podsjećamo, inspektori Financijske policije su na temelju knjigovodstvenih isprava, poslovnih knjiga, financijskih i drugih izvješća, te ostale poslovne dokumentacije i korespodencije gospodarskog društva Aluminij Mostar, utvrdili činjenice koje se odnose na financijsko i materijalno poslovanje gospodarskog Aluminij u razdoblju od 1. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine.

Osim toga, izrađen je i zapisnik o utvrđenim činjenicama u postupku inspekcijskog nadzora financijsko-materijalnog, vanjskotrgovinskog i deviznog poslovanja gospodarskog društva Aluminij koji je u formi Izvješća dostavljen Vladi Federacije BiH i Županijskom tužiteljstvu HNŽ Mostar.

Izrađeno je šest izvješća o postojanju osnova sumnje o počinjenim kaznenim djelima i počiniteljima, kojima je za utvrđene nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju gospodarskog društva Aluminij d.d. Mostar, za razdoblje od 1. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine, prijavljeno šest odgovornih i ovlaštenih osoba u Aluminiju, kojima se stavlja na teret nanošenje štete gospodarskom društvu Aluminij d.d. Mostar, u ukupnom iznosu od 204.450.946,97 KM, navodi se u izvješću.

 

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x