Published On: Uto, lis 31st, 2017

Filtriranje vode u kućanstvima više nije luksuz, nego potreba!

Protekloga vikenda u hotelu Mepas Mall u Mostaru je u organizaciji PRimere po prvi put uspješno održan Sajam za poboljšanje kvalitete života „Good life“ na kojem je svoje proizvode i usluge predstavilo preko 20 izlagača iz različitih sfera života. Uz bogat program i nagradne igre Sajam su obilježile i edukativne radionice i prezentacije koje su upriličili sponzori sajma, kao i sami izlagači gdje je i zabilježena najveća posjećenost.

Specifičnost sajma bila je u tome što je sudjelovalo nekoliko tvrtki koje se bave tretiranjem odnosno filtriranjem vode u domaćinstvima, medicini i industriji, što je bio povod da razgovaramo s predstavnicima tvrtki  koji su nam kazali da je potreba za filtriranje vode sve veća na cijelom prostoru BiH, što dokazuje i bh. tržište koje sve više kupuje i koristi uređaje za filtriranje vode u kućanstvu i industriji.

Pored Brite koja je na bh. tržištu prisutna više od 20 godina i koja je imala svoje proizvode na ovom Sajmu, jedna od izlagača bila je i tvrtka Unaviva iz Bihaća koja je nastupila s proizvodima tvrtke Aquaphor i Eva Water Clinic. Pored uređaja s reverznom osmozom, ova tvrtka se ističe jer u ponudi imaju i vrčeve za filtriranje vode koji duboko pročišćavaju vodu i uklanjaju štetne primjese klora i organskih jedinjena u vodi.

Cjelokupnu ponudu tvrtke Unaviva iz Bihaća možete pogledati na sljedećim poveznicama: Facebook stranica, web stranica; unaviva.ba, te Instargram profil.

Koliko je i je li uopće potrebno filtriranje vode na našim prostorima, pitali smo Senaudina Dizdarevića iz Unavive koji nam je kazao: „Nedavno smo u Bihaću imali slučaj da je Zavod za javno zdravstvo izašao u javnost priopćenjem da voda nije za piće. Koje mogućnosti imaju građani? Značajan broj stanovništva kupuje flaširanu vodu, što jeste jedno od rješenja. No, postoji i mogućnost koju mi nudimo, a to je mogućnost da od vode sa slavine za koju već plaćaju račune, uz naše uređaje dobiju  čistu vodu oslobođenu organskih jedinjena, bez kamenca i 100% sigurnu za ljudsko zdravlje. Ljudi se sve više odlučuju za kupnju nekog od uređaja za filtriranje vode, što dokazuje i potražnja i ponuda na našem tržištu.“

Svoje proizvode i usluge iz iste domene na Sajmu je prezentirala i mostarska tvrtka Adepto Company d.o.o., a o filtriranju vode htjeli smo doznati nešto više od vlasnika tvrtke, Dalibora Jakića koji i kao tehnička osoba više od deset godina uspješno radi na rješavanju problema pitke vode u kućanstvima, medicini i industriji. Na naše pitanje zašto je u BiH sve veća potreba za filtriranjem vode, Jakić je kazao:

„Nitko ne može osporiti činjenicu da Bosna i Hercegovina posjeduje vodene potencijale visoke kvalitete. Problem nisu naša voda i izvorišta, problem je put koji voda pređe od izvorišta do krajnjeg korisnika, kao i primjese, poput klora, koje se koriste pri dezinfekciji vode da bi ona uopće bila upotrebljiva za piće. Ovo se posebno odnosi za gradove i mjesta gdje su česte restrikcije, što je slučaj sa glavnim gradom BiH. I države koje imaju izuzetnu kvalitetnu vodu poput Francuske, Švicarske pa čak i Austrije sve više koriste uređaje za filtriranje vode upravo iz ovih razloga.

Kada je u pitanju voda koja se koristi u industriji i medicini, našim klijentima je najšeće potrebna tzv. demineralizirana voda neophodna u procesima proizvodnje, primjerice u kozmetici, zatim u medicini,  kada su u pitanju skupocjeni aparati u stomatologiji, operacijskim salama, laboratorijima i slično.  Naša tvrtka pored toga što nudi skoro sve vrste uređaja za tretiranje vode u svim segmentima, nudi uz to i vrhunski servis i održavanje koje je neophodno kako bi uređaji funkcionirali besprijekorno i dugi niz godina“, dodao je za kraj razgovora naš sugovornik.

Proizvode i usluge koje nudi Adepto Company d.o.o. možete pogledati na sljedećim poveznicama, Instagram profil,  Facebook stranica, web stranica Adepto Company d.o.o. 

Što se tiče samog Sajma i cjelokupne organizacije istog, obojica naših sugovornika su se složila u jednom:

Organizacija Sajma bila je na visokom nivou, a mi smo ostvarili cijeli niz kontakata što sa potencijalnim kupcima što s poslovnim parterima. Radujemo se budućoj suradnji s PRimerom.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x