Published On: Sub, sij 23rd, 2021

FILMSKA PRIČA: Krala iz Đukanovićeve kuće kako bi vratila kockarske dugove

Odgojiteljica Ana Pešukić priznala je kako je ukrala vrijedan nakit i umjetnine vrijedne 340.931,27 eura iz obiteljske kuće Ace Đukanovića kako bi vratila kockarske dugove.

Ona je ukradeni nakit u pet navrata prodala zlataru Filipu Raleviću koji joj je, kako tvrdi isplatio 51.000 eura. piše podgorička Pobjeda.

Prema optužnici u koju je Pobjeda imala uvid, na krađu nakita, Pešukić se odlučila u rujnu 2019. godine kada joj je Igor Krstović duplirao dug od 5.000 eura koji nije uspjela da vrati u dogovorenom roku.

-Saznala sam da Igor Krstović daje novac na zajam uz kamatu, pa sam od njega pozajmila 5.000 eura sa rokom vraćanja od 15 dana uz kamatu od 500 eura. Po protoku tog roka nisam vratila dug već samo kamatu – navodi se u optužnici.

Pešukić je navela kako je na njenu molbu Krstović produžio rok za vraćanje duga s tim što je njen dug sada iznosio 10.000 eura.

Kako se približavao kraj drugog roka, a Pešukić nije bila u mogućnosti da vrati dug odlučila je da pokrade nakit iz kuće obitelji Đukanović gdje je već 10 godina radila kao odgojiteljica i gdje su joj sve stvari bile dostupne.
-Znala sam da se nakit i satovi nalaze u jednoj vitrini, složeni u kutijama na kojima je pisalo ime onoga čije su te stvari. Vitrina se nalazila u prostoriji radne sobe na petom katu stana koji je bio zaključan – ispričala je Pešukić.

Koristeći povjerenje supruge Aca Đukanovića, Gabriele Đukanović, optužena Pešukić je neopaženo otključala prostoriju i iz vitrine nasumice iz jedne od kutija uzela toliko nakita koliko joj je moglo stati u šaku i ubacila ga u džep.

Ukradene ogrlice, narukvice i prstenje je potom smjestila u svoje stvari koje je držala u drugoj prostoriji stana.

Nakit je odnijela zlataru Raleviću koji joj je isplatio 3.500 eura.

Kako joj dobijeni iznos nije bio dovoljan za vraćanje duga, Pešukić je u studenom 2019. godine po istom scenariju iz vitrine ukrala dva ručna sata „roleks“ za koje joj je Ralević isplatio 11.000 eura.

Od tog novca, kako je ustvrdila Pešukić, pokrila je dug od 10.000 eura Igoru Krstoviću.

Nije prošlo dugo vremena, Pešukić je zapala u nove kockarske dugove zbog čega je od Krstovića pozajmila ponovo 5.000 eura sa rokom vraćanja od 15 dana uz kamatu od 500 eura. Kao i prvi put, Pešukić je tražila produženje roka što joj je Krstović prihvatio, ali uz uvjet da se dugovanje duplira.

Izlaz iz novonastale situacije, Pešukić je vidjela u ponovnoj krađi nakita iz kuće Đukanovića.

Ovog puta, ona je iz vitrine sa nakitom ukrala zlatan sat sa dijamantima i nekoliko zlatnika.

Pešukić je od Ralevića za zlatnike dobila 3.500 eura dok je od prodaje sata odustala i vratila ga u vitrinu.

Prilikom sljedeće krađe, Pešukić je iz vitrine uzela tri zlatnika i sat sa dijamantima od čije prodaje je jednom odustala, a za koji je od Gabrijele Đukanović saznala da vrijedi 70.000 eura.

Od 3.500 eura koje joj je Ralević isplatio za zlatnike i 8.000 eura za sat, Pešukić je Krstoviću vratila dug od 10.000 eura.

Odgojiteljica ponovo zapada u kockarske dugove i pomoć traži od Igora Krstovića.

Zadužuje se 5.000 eura, ali zbog traženja nekoliko puta da joj se rok produži dug prema Krstoviću dostigao je iznos od 30.000 eura.

Iz vitrine sa nakitom obitelji Đukanović, Pešukić ovog puta uzima više ogrlica, narukvica, prstenja, zlatnika, dva ručna sata.

Za nakit joj je isplaćeno 13.000 eura dok je za satove dobila 8.500 eura.

Od Ralevića je tada, kako tvrdi Pešukić, pozajmila 8.500 eura kako bi sakupila iznos od 30.000 eura koje je vratila Krstoviću.

Pešukić je prilikom saslušanja u Tužiteljstva priznala kako je iz kuće Đukanovića ukrala i 20 komada umjetničkih slika Srđana Vukčevića izrađene za ilustraciju knjige ,,Više se ne bojim“ autorke Gabrijele Đukanović za koje je u jednoj podgoričkoj galeriji dobila 750 eura.

Međutim, Pešukić nije priznala da je iz kuće Đukanovića ukrala dvije porcelanske zdjele Alfonse Muha, više boca rumunskih i inostranih vina, dvije pozlaćene pepeljare, osam jastučnica, šest srebrenih noževa i viljuški i tri dječja novčanika u kojima se nalazilo 955 eura.

Gabrijela Đukanović tvrdi da je početkom travnja prošle godine primijetila da joj nema sata ,,frenk miler“ koji se nalazio u vitrini u radnoj sobi. Pored ovog sata u vitrini je čuvano još ručnih satova, komplet obiteljskog nakita koji je naslijeđen i dobijen poklonom od prijatelja i obitelji. Sav nakit i satovi bili su raspoređeni u kutijama na kojima je bilo naznačeno kome iz obitelji Đukanović pripada.

Igor Krstović pred specijalnom tužiteljicom Stojankom Radović rekao kako ne poznaje optuženu Anu Pešukić koja je od njega navodno uzela 15.000 eura i uz zelenašku kamatu vratila 51.000 eura.

-Nikada se nisam sreo sa njom niti je ona od mene tražila novac na zajam uz obvezu vraćanja u određenom roku i uz plaćanje kamate – tvrdio je Krstović.

On je na kraju ponudio tužiteljstvu da njegove tvrdnje i iskaz u ovom slučaju provjere i poligrafski.

Krstović je poznat javnosti nakon što je 28. siječnja prošle godine na njega u Zeti, nedaleko od obiteljske kuće ispaljeno 20 metaka.

Zbog organizacije i sudjelovanja u napadu na Krstovića pred Višim sudom u Podgorici sudi se Vidoju Stanišiću i Dragiši Bulatoviću.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>