Published On: Sub, ožu. 4th, 2017

FILMSKA PLJAČKA BANKE U BiH Razbojnici naoružani mitraljezima upali u poslovnicu pored policijske postaje, oteli veću količinu novca, ranili policajca

Više policijskih agencija iz BiH traga za najmanje trojicom naoružanih i opasnih razbojnika koji su u petak ujutro tijekom filmske pljačke banke u Drvaru ranili policajca i ukrali oko 300.000 konvertibilnih maraka, piše Jutarnji.hr

Glasnogovornik MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak pojasnio je da su u petak oko 7.30 sati dobili dojavu da je u tijeku pljačka banke ‘Intesa Sanpaolo’ u Drvaru.

– Kad su patrole došle na mjesto događaja, razbojnici su krenuli pucati na policajce i tom prilikom jedan naš službenik je teško ranjen – ističe Vrdoljak

Nakon pucnjave, pljačkaši su se automobilom Audi A4 dali u bijeg, a policajci su krenuli u potragu za njima.

– Ubrzo poslije toga na Oštrelju, 15-ak kilometara od Drvara, policajci su pronašli zapaljeni Audi A4 splitskih registarskih oznaka, koji su koristili razbojnici – rekao je Vrdoljak.

Sumnja se da je razbojnike na Oštrelju čekao još jedan sudionik s drugim vozilom ili su tu sakrili drugi auto s kojim su dalje pobjegli.

Izvor blizak istrazi pojasnio je Blicu da inspektori vjeruju da je ovdje riječ o organiziranoj kriminalnoj skupini, kojoj ovo sigurno nije prva pljačka.

– Najvjerojatnije su ranije dolazili i promatrali ovu banku, koja je ujedno i jedina u Drvaru. Jučer su rano ujutro došli i sakrili se u blizini i čekali da radnici otvore sefove. Čim su se radnici smjestili, oni su uletjeli unutra i prijeteći mitraljezom radnicu natjerali da legne na pod, a zatim pokupili novac – rekao je izvor.

Prema njegovim informacijama, u banci je u petak trebala biti veća količina novca, s obzirom da je početak mjeseca i da su počele isplate plaća. On je dodao da to koliko su opasni govori i podatak da su bez ikakvog straha zapucali na policajce koji su u samoobrani uzvratili vatrom.

Osim toga, nije ih uplašilo ni to što se policijska stanica nalazi svega 150 metara od banke.

– S obzirom da u posljednjih desetak godina nije bilo slične pljačke u Drvaru, ali ni u susjednim mjestima, inspektori sumnjaju da su lopovi možda došli iz Hrvatske. Odmah poslije pljačke obaviještena je i Granična policija BiH da obrati pažnju na sumnjive osobe koje budu izlazile iz BiH – pojasnio je sugovornik Blica.

Prema njegovim riječima, obaviještene su i sve policijske stanice u blizini Drvara, a u potragu se uključio i helikopter Helkopterskog servisa RS.

– Tim Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS uključen je u potragu za razbojnicima – rekla je Mirna Miljanović, glasnogovornica MUP-a Republike Srpske.

– Na terenu se nalazi veliki broj policajaca koji češljaju sve tragove koji bi mogli pomoći u pronalasku lopova. Bit će pregledane i snimke sigurnosnih kamera, kako bi se pokušalo identificirati razbojnike – kaže izvor iz istrage.

Načelnik Drvara Goran Broćeta izjavio je da je stanovništvo uznemireno nakon pljačke i da će uskoro sazvati posebnu sjednicu lokalnog parlamenta. On ističe da sigurnost u Drvaru nije zadovoljavajuća.

– Ovakve stvari pokazuju kakva je država u kojoj razbojnici haraju ulicama i otimaju sve što im se učini zanimljivim – rekao je Broćeta.

Kaže da se pljačka dogodila u vrijeme dok su djeca išla u školu, a da se sve događalo kao u kaubojskim filmovima.

Prilikom razmjene vatre s razbojnicama, policajac iz Drvara zadobio je prostrijelnu ranu u predjelu trbuha.

– Pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja u Drvaru, zatim je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Livnu. Poslije toga je hitno prevezen u KBC Split gde je zadržan na liječenju. U bolnici nam nisu htjeli ništa reći o njegovom stanju, svi se nadamo da će biti dobro – rekao je jedan od policajaca iz Drvara.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer