Published On: Pon, lis 5th, 2020

Fikretu Prevljaku, SDA-ovcu s Ilidže javnost se ruga da je “nepismen i nesposoban”. No njegova imovinska kartica to demantira…

Gostovanje kandidata SDA za načelnika Ilidže, ujedno predsjednika Županijskog obora SDA ŽS, Fikreta Prevljaka na TV Sarajevu izazvalo je žestoke reakcije. Jezičke vratolomije kojim se koristio Prevljak, poput riječi “njiha” umjesto “njih”, izazvale su podsmjeh građana ne samo Sarajeva nego i cijele Bosne i Hercegovine, piše PRESS.

Ovo gostovanje zasigurno će na prvu nasmijati sve gledatelje, a na drugu vratiti ih u tužnu realnost bosanskohercegovačke političke stvarnosti.

Neki od “najboljih” momenata gostovanja Prevljaka svakako jesu onaj u kojem govori da je “diplomirao na fakultetu profesor obrane i sigurnosti”, da se uključio u obranu “iliđanskog prostora”, da je pomagao braniteljskoj populaciji posebno “s mjesta federalnog savjetnika ministra, premijeru našem Novaliću” i tako dalje.

Prevljak definitivno djeluje kao poluobrazovan čovjek. Koji se ne zna ni potpisati.No imovinska mu kartica to demantira. Za stan od 200.000  KM i zemljište o milijun maraka, morao se nekako potpisati:

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>