Published On: Pon, pro 7th, 2020

Fikretove mudrolije: “Kako držati nož…”

Osumnjičeni su, kako je navedeno, da su se udružili radi činjenja kaznenih djela, zloupotrijebili položaje i ovlasti, primali nagrade i prali novac…

“Prvo pravilo borbe nije kako držati nož, nego kako stati ispred onoga ko ga drži”, poručio je na Instagramu Fikret Hodžić, vlasnik tvrtke Srebrena malina i osumnjičenik u aferi Respiratori.

Naime, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u petak je podiglo optužnicu protiv federalnog premijera Fadila Novalića, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, federalne ministrice financija Jelke Miličević i Hodžića.

Osumnjičeni su, kako je navedeno, da su se udružili radi činjenja kaznenih djela, zloupotrijebili položaje i ovlasti, primali nagrade i prali novac, krivotvorili ili uništili poslovne knjige, službene isprave i sl.

Optužnicom im se stavlja na teret počinjenje navedenih kaznenih djela u vezi s nabavkom 100 komada respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, te zaštitne opreme u vrijednosti od 2.900.000 KM za potrebe borbe protiv koronavirusa u Federaciji Bosne i Hercegovine u vrijeme neposredno nakon proglašenja stanja nesreće.

Navodno Tužiteljstvo istražuje i ulogu Sebije Izetbegović u cijelom ovom poslu.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>