Published On: Uto, lip 15th, 2021
#3rd | By Desk

Field kod Kordića: Razgovaralo se o Uborku i pročistaču

Veleposlanik Field je izrazio zanimanje za aktivnosti koje provode gradske vlasti posebice oko izrade prostornog plana, te Deponije Uborak i pročistača otpadnih voda.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić primili su danas u Gradskoj vijećnici u posjetu Matthew Fielda, veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanik Field je izrazio zanimanje za aktivnosti koje provode gradske vlasti posebice oko izrade prostornog plana, te Deponije Uborak i pročistača otpadnih voda.

Gradonačelnik Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Marić Gradsko vijeća naglasili su na početku sastanka kako je upravo rješavanje pitanja deponije “Uborak” postavljeno kao prioritet  i kako će puno pozornosti posvetiti tome. Stoga je održana i tematska sjednica Gradskog vijeća na kojoj je razmatrana trenutna situacija i budućnost regionalnog odlagališta komunalnog otpada Uborak – Buđevci i predstavljen i Plan prilagodbe, a na temelju Plana prilagodbe i prezentacija ponuđača, pitanje deponije ide prema konačnom rješavanju.

Veleposlanik je pozdravio sustavan i sveobuhvatan pristup rješavanju tog složenog problema ali i svih ostalih koji čekaju da budu riješeni.

Gradonačelnik je dodao kako je već obavio razgovore s financijskim organizacijama kako bi imali osiguranu financijsku konstrukciju za provedbu Plana prilagodbe. Upoznali su također veleposlanika kako se radi i na rješavanju problema pročistača otpadnih voda. Više od 90 posto posla oko tog projekta završeno i nadaju se kako bi pročistač do kraja godine trebao dobiti upotrebnu dozvolu. Stoga se traži se žurno iznalaženje dogovora s grčkom kompanijom Aktor kako bi se otklonili nedostaci na pročistaču i to omogućilo.

Također, Kordić i Marić upoznali su veleposlanika kako se radi niz infrastrukturnih projekata u gradu te na sustavnom uređenju mirujućeg prometa, nastavku procesa uklanjanju bespravnih objekata, kao i izboru novog menadžmenta  u gradskim javnim poduzećima, priopćeno je iz Grada Mostara.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>